Plaatpizza Tomaat Basilicum

Gepubliceerd op 21 december 2022 om 18:03

Over dit recept...


Pizza met Kerst?
Zeker wel als het een homemade pizza betreft!

Bij ons thuis is tweede kerstdag om heerlijk samen te bankhangen. We trekken onze beste kerstpyjama aan en leggen de tafel vol met allerlei lekkers. Filmpje erbij, kerstlichtjes aan en chill.

Daar hoort dus deze super luchtige, niet te weerstaan goede plaatpizza bij. Heel simpel, of rijkelijk belegd? Maak het zoals je dat zelf graag lust. Als er maar een smakelijke pizzasaus als basis op zit. De pizzasaus van La Molisana is al lekker gekruid en klaar voor gebruik.

La Molisana is een authentiek Italiaans merk en maakt naast tomaatproducten ook een verscheidenheid aan hoogwaardige pastasoorten en dat allemaal voor een betaalbare prijs. 

Wil je deze heerlijke plaatpizza ook maken?

Dit heb je nodig...
 

Ingrediënten

Ingrediënten deeg:

  • 500 gram bloem
  • 21 gram verse gist
  • 10 gram zout
  • 5 gram suiker
  • 20 ml olijfolie
  • 5 gram knoflookpoeder
  • 305 ml warm water

 

Ingrediënten topping:

  • Pizzasaus van La Molisana 
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • Handvol kleine tomaatjes
  • Een paar plakjes salami
  • Een paar blaadjes verse basilicum

 

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom, maar zorg dat je het zout niet direct over de gist strooit. Dit deactiveert de werking. 
  2. Met een keukenmachine en deeghaak kneed je alles tot een soepel en elastisch deeg. Dit doe je op medium snelheid en ongeveer 10 minuten lang. Met de hand kan natuurlijk ook, het duurt alleen iets langer.
  3. Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm het tot een bal. Vet een andere kom in met olijfolie en leg het deeg hierin. Dek af met plastic folie of plastic zak en zet weg op een warm plekje in huis. 
  4. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen tot het in omvang minimaal verdubbeld is.
  5. Wanneer het deeg klaar is neem je het uit de kom en pak je er een bakplaat bij van ongeveer 40 x 20 cm. Bekleed deze met een vel bakpapier en met de hand druk je het deeg plat, zo groot als de bodem van de bakplaat of in elk geval in een vierkante of rechthoekige vorm. Laat de randjes wat dikker en opstaand.
  6. Verwarm de oven vast voor op 200 graden onder warmte.
  7. Verspreid de pizzasaus over de oppervlakte van het deeg maar laat de randjes vrij.
  8. Strooi er dan de mozzarella overheen en beleg met stukjes of hele plakjes salami.
  9. Snijd de kleine tomaatjes in schijfjes en verspreid deze ook over de pizza.
  10. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pizza in ongeveer 25-30 minuten tot de kaas goed gesmolten is en het deeg lekker dik is.
  11. De pizza is klaar en gaar. Verspreid er wat blaadjes basilicum overheen en smullen maar!

 

Een heerlijke snack op die luie tweede kerstdag...

 

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.