Over dit recept...
Als er iets is waar we in de Kaapverdische keuken goed in zijn dan is het wel het kruiden van vlees en vis. En meestal met hele simpele ingrediënten. We gebruiken bijvoorbeeld veel knoflook, zout, uien, en olijfolie.
En omdat ik dit ook dagelijks als basis gebruik maak ik het mezelf makkelijk door zelf een kruiden pasta te maken. Het gaat lang mee en is in de koelkast weken te bewaren. In deze kruiden pasta heb ik de uien wel vervangen voor bieslook. De reden hiervoor is dat uien veel water loslaten waardoor de houdbaarheid van de pasta korter wordt. Bieslook heeft een vergelijkbare smaak en geeft er bovendien een mooie kleur aan.
Wil jij ook je eigen kruiden pasta maken, ga dan gauw naar het recept!
Let op: Bewaar de pasta in een schone en luchtdichte glazen pot.
Ingrediënten
- 250 gram gepelde knoflooktenen
- 90 ml olijfolie
- 35 gram zout
- Bieslook naar wens
Daarnaast:
- Keukenmachine
- Glazen luchtdichte pot
Bereidingswijze
- Reinig de glazen pot goed met een beetje azijn, of kook de pot uit.
- Pel de tenen knoflook, neem hier de tijd voor want het duurt even.
- In een keukenmachine doe je de knoflooktenen. Strooi er het zout bij.
- Maal de knoflook en ondertussen giet je de olijfolie erbij door de opening. Maal tot de knoflook helemaal fijn is.
- Voeg dan een bosje bieslook erbij en maal opnieuw. Je kunt ervoor kiezen om de bieslook nog wat grof gehakt te laten. Dit ziet er ook mooi uit.
- De kruiden pasta is klaar. Schep het over in de glazen pot en draai de deksel goed dicht.
- Bewaar de kruiden pasta voor dagelijks gebruik altijd in de koelkast. Wil je het nog langer vers houden kun je het ook in kleine porties invriezen.
Zo heb je altijd verse kruiden om je vlees en vis nóg lekkerder te maken.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties