Gevulde Spaghetti Pompoen

Gepubliceerd op 20 februari 2023 om 06:30

Over dit recept...

 

Gezond, lekker, en net even anders...

Deze gevulde spaghetti pompoen is wel heel bijzonder hoor.
En dan heb ik het vooral over de structuur van het vruchtvlees van dit vitaminebommetje.
Het lijkt op het oog veel op hele dunne rijstnoedels, maar dan een soort van knapperig.

Makkelijk uit te hollen en voldoende om een helft van de pompoen per persoon te serveren. Ieder z'n eigen pompoen bowl en perfect om te vullen!
Ik koos voor een lekker pittige kipfilet in reepjes, gemengd met doperwten-mais mix, en kleingesneden zoete aardappel.

Een combinatie van smaken die het samen heel goed doen. Omdat de pompoen zelf heel neutraal van smaak is past het zich makkelijk naar de andere ingrediënten aan.

En dan nog het mooie, er is bijna geen werk aan. Super fijn als gezonde doordeweekse maaltijd.

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 spaghetti pompoen
  • 1 medium zoete aardappel
  • 2 kipfilets in reepjes
  • 150 gram mexico melange
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Een mespunt cayennepeper
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel vloeibare boter
  • Halve ui in reepjes
  • Fijngesneden komkommer (hoeveelheid naar wens)
  • Fijngesneden kleine tomaatjes (hoeveelheid naar wens)
  • Crème Fraîche (hoeveelheid naar wens) 
  • Fijngesneden basilicum ter decoratie

 

Bereidingswijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht stand
  2. Was de pompoen en snijd het over de lengte door midden. Schraap de pitten eruit met een lepel.
  3. Bekleed een bakplaat met een scheutje olijfolie en een snuf zout. Leg de pompoen er met de gesneden kant naar beneden op en zet in de oven. Bak de pompoen in ongeveer 25 minuten gaar. Prik met een satéprikker om te kijken of het al zacht genoeg is.
  4. In de tussentijd marineer je de kipfiletreepjes met een scheutje olijfolie, de azijn, de kruiden, het zout, en de boter. Meng goed en laat even staan.
  5. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en zet apart, zet ook vast de mexico melange klaar.
  6. In een hapjespan verwarm je een scheutje olijfolie en fruit je de gesneden ui.
  7. Voeg dan de kipfiletreepjes toe en bak ze mooi goudbruin.
  8. Nu kan de zoete aardappel en de mexico melange er ook bij. Roerbak een minuut of 5 tot de zoete aardappel gaar is.
  9. Zet het vuur af en voeg ongeveer 2 eetlepels van de geraspte cheddar aan de kip toe en schep goed om. De kaas zal de kip en de groenten binden.
  10. Zodra de pompoen klaar en gaar is draai je ze om als kommetjes en schep je de holtes vol met de kip.
  11. Strooi op beide helften de rest van de geraspte cheddar en zet weer even terug in de oven, maar dan nu op 150 graden grill stand. 
  12. Dit doe je alleen tot de cheddar gesmolten is, dan haal je ze weer uit de oven.
  13. Leg elke helft op een eigen bord en doe op elke helft een flinke dot van de crème fraîche. Bestrooi met de fijngesneden komkommer en tomaat.
  14. Maak eventueel af met wat fijngesneden basilicum en klaar!

 

Je snelle en gezonde maaltijd is klaar...

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.