Over dit recept...
Caribbean Style Chicken...
Zo mals dat het vlees van het bot valt. Zo goed gekruid dat je niet meer wilt stoppen met eten.
Zo feestelijke dat je de muziek kunt horen. En dit alles in één gerecht!
Dit heerlijke stukje kip is thuis zo goed in de smaak gevallen dat ik heb moeten beloven het snel opnieuw te maken.
Maar deze smakelijke belevenis gun ik jou natuurlijk ook.
Wil je ook een dansje doen van geluk en je wanen in tropische sferen?
Kijk dan snel wat je nodig hebt om dit recept te maken...
Tip: marineer de kip het liefst de avond ervoor, of minimaal 2 uur van te voren.
Ingrediënten
Voor de kip:
- 4 kippenbouten
- 1 medium sjalot
- 1 a 2 stengels bosui
- 50 ml olijfolie
- 1 theelepel chili flakes
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels zout
- 6 knoflookteentjes geperst
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 1 theelepel gedroogde thijm
- 2 eetlepels honing
- 1/2 theelepel gemalen piment
- 1/2 theelepel kaneel
- 4 eetlepels sojasaus
- Een snufje versgemalen zwarte peper
- Sap van 1 limoen
Daarnaast ook:
- Een rijpe mango
- 2 rijpe bakbananen
- Rijst met bonen (zonder de mais)
- 2 gekookte maiskolven
- Halve rode puntpaprika fijngesneden
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
- In een keukenmachine voeg je alle ingrediënten voor de kip toe (behalve de kip). Maal alles fijn tot een vloeibare marinade.
- In een grote ovenschaal leg je de kippenbouten naast elkaar en prik je er aan boven- en onderzijde gaatjes in.
- Schenk er de marinade overheen en masseer het gewoon met je handen in de kip. Ook onder het vel waar dit kan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht stand.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en klem de randjes rondom goed dicht. De kip zal hierdoor gaar stomen.
- Zet de kip dan in de oven en stoom in ongeveer 30 minuten goed gaar.
- Verwijder dan de folie en zet de oven nu op 180 graden grill stand. Laat de kip nu mooi goudbruin kleuren. Draai de kip ook eens om en schep af en toe wat van de jus over de kip voor een krokant velletje.
- In de tussentijd bereid je de rijst met bonen.
- Snijd ook de bakbanaan in schuine plakken en bak ze in wat boter, een snufje zout en knoflookpoeder ook mooi goudbruin. Laat ze dan uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Verwarm de maiskolven volgens de instructies op de verpakking en snijd ze in kleinere stukken.
- Snijd ook de paprika en peterselie fijn, en de mango in halve maantjes. Houd even apart.
- De kip is nu als het goed is klaar.
- Pak er een grote serveerschaal bij en leg de kippenbouten er in stervorm op. Schep er een ruime hoeveelheid van de jus overheen.
- Decoreer dan met de mango, maiskolven, en gebakken banaan.
- Strooi er als laatste de fijngesneden paprika en peterselie overheen en serveer direct met de rijst.
Wedden dat dit een favoriet op je lijst wordt?
Eet smakelijk!