Over dit recept...
Heb je het over gamba's?
Dan heb je direct mijn aandacht. Vooral als je het hebt over deze zonnige lichtpittige sappige overheerlijke Sweet Chili Gamba Spiesjes.
Die ook nog eens zo klaar zijn om te verslinden.
Heerlijk met een frisse salade, rijst, of gebakken aardappeltjes. Maar ze misstaan ook zeker niet op een lekkere borrelplank.
Tip: Kies de allergrootse gamba's die je kunt vinden, dat voegt absoluut toe aan de smaakbeleving.
Dit heb je nodig voor 10 royale spiesjes...
Ingrediënten
- 750 gram grote gamba's (maat 13-15)
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Een halve theelepel gerookte paprikapoeder
- Een mespuntje cayennepeper
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 5 eetlepels sweet chili saus
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- Een snuf chili flakes
- 1 limoen in partjes
Overig:
- 10 lange tapasprikkers
- Grote koekenpan of bakplaat
Bereidingswijze
- In een grote kom meng je de (ontdooide) gamba's met het zout, de kruiden, de chili saus, de olijfolie, en de azijn. Mix goed voor een gelijke verspreiding van de marinade. Laat ze een minuut of 15 staan.
- Pak er vast je tapasprikkers bij en rijg dan aan elke prikker 3 grote gamba's. Rol ze op tot een cirkel zodat je 3 rolletjes op de prikker hebt.
- Verwarm in de tussentijd een koekenpan of bakplaat en bestrijk met wat boter of olijfolie.
- Leg de spiesjes op het hete oppervlak en bak ze aan beide kanten mooi roze. De chilisaus karamelliseert door hitte dus dat zorgt voor een crispy touch.
- Verplaats de gebakken spiesjes naar een mooie schaal en druppel er het kookvocht van de gamba's overheen voor extra smaak.
- Verdeel dan de limoenpartjes over de schaal en bestrooi met de fijngesneden peterselie en de chili flakes.
Serveer de spiesjes nu ze nog lekker warm zijn en druppel er wat limoensap overheen...
Eet smakelijk!