Over dit recept...
Nu het wat warmer is merk ik dat ik vooral bij het avondeten minder trek heb in zware kost. Ik ben dan meer op zoek naar frisse gerechten die licht vallen maar toch goed vullen. Dat is zeker het geval bij deze quinoa bowl. Doordat er veel rauwe ingrediënten aan toegevoegd zijn. Vooral de mango salsa maakt dat er echt een summer party gaande is op je bord. En het feit dat het ook nog eens heel gezond is maakt het helemaal af.
Ingrediënten
-
Gemengde sla naar keuze
- Quinoa- Bulgur mix
- 1 kipfilet
- 1 avocado
- 1 rijpe mango
- 2 sjalotjes fijngesneden
- Bosje peterselie
- Sap van een 1/2 limoen
- Handjevol tomaatjes
- 2 gekookte eieren
- Kruiden naar wens
Bereidingswijze
- Kook in een ruime pan de de quinoa-bulgur mix gaar volgens de instructies op de verpakking. Ik heb er zelf wat zout, knoflook en kurkuma poeder aan toegevoegd.
- Snijd de mango in kleine blokjes en de sjalotjes fijn. Doe hetzelfde met de peterselie en meng alles in een kom.
- Pers de halve limoen uit en doe het sap hiervan ook in de kom. Meng opnieuw alles en voeg eventueel een snufje zout toe. Laat de salsa nu even rusten.
- Kruid de kipfilet naar wens. Ik heb dit gedaan met zout, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, wat druppeltjes witte azijn en een scheutje olijfolie. Masseer de kruiden goed in de kipfilet.
- Bak de kipfilet in een grillpan. Ik bak de kipfilet altijd eerst aan beide zijden goudbruin en doe dan 5 minuten het deksel erop zodat het even op laag vuur gaar kan stomen van binnen. Zo blijft de kipfilet ook mals. Als de kipfilet klaar is leg het dan ook even afgedekt apart.
- Kook de eieren gaar.
- Snijd de avocado in partjes en druppel er wat limoensap over tegen de verkleuring.
- Je hebt nu alle voorbereiding gedaan en kan je bowl opmaken. Start met een bedje van de gemengde sla. Schep hier bovenop de quinoa-bulgur mix.
- Snijdt de kipfilet in plakjes en positioneer dit mooi in het midden van de bowl.
- Snijd ook de gekookte eieren in parten en leg deze mooi neer. Doe hetzelfde met de tomaatjes, de avocado, en de mango salsa.
- Optioneel: Als laatste heb ik wat chili vlokjes over de avocado gestrooid voor wat smaak. Wees hier wel zuinig mee aangezien ze vrij pittig zijn.
Je hebt nu een heerlijke en gezonde maaltijd die ook nog eens zomer proof is.
Geniet van deze frisse smaakcombinatie!
Reactie plaatsen
Reacties