Fried Rice met Spicy Garnalen

Gepubliceerd op 4 oktober 2019 om 08:00

Over dit recept...

Regelmatig hou ik rijst over, maar weggooien? Absoluut niet! Dit gaat netjes verpakt de vriezer in en wordt onder andere gebruikt voor een heerlijke fried rice als deze.

Dit is een typisch gerecht voor een ‘snelle’ maaltijd. En het is ook een mooie gelegenheid om alle overgebleven groenten te gebruiken. Om het nog lekkerder te maken heb ik er lekkere spicy tijger garnalen bij gemaakt.

Dit is het simpele recept!

 

Ingrediënten

Voor de fried rice:

  • 3 cups gekookte zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 knoflookteentjes geperst
  • 1 cup diepvriesgroente mexico melange (of andere groente naar wens)
  • 2 stengels salade ui gesneden
  • 60 ml sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eieren

 

Voor de tijger garnalen:

  • 700 gram tijger garnalen
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • Scheutje olijfolie
  • 1/2 eetlepel azijn
  • Snufje cayennepeper (hoeveelheid naar wens)
  • Bieslook gesneden (hoeveelheid naar wens)  

 

Bereidingswijze

  1. Zet een hapjespan of wokpan op hoog vuur en verwarm de olijfolie.
  2. Doe er de geperste knoflook bij en fruit dit wat.
  3. Voeg de groenten toe en bak deze kort mee.
  4. Doe de rijst erbij samen met de sojasaus, de ketjap manis, en de rijstazijn en mix alles goed totdat de rijst een beetje bruin van kleur is.
  5. Doe er nu ook de salade ui bij en meng.
  6. Schuif alles in de pan naar 1 kant toe.
  7. Klop de eieren en roerbak deze in de lege zijde van de pan. Wanneer de stukjes gaar zijn meng je het weer met de rijst.
  8. Proef of de smaak ok is en voeg eventueel wat zout toe.
  9. Haal de rijst van het vuur en laat bedekt even rusten.
  10. Meng intussen de tijger garnalen met alle andere ingrediënten behalve de bieslook.
  11. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg de garnalen toe.
  12. Bak deze mooi gaar en oranje en voeg als laatste de gesneden bieslook toe.
  13. Schep de rijst in een mooie kom en leg er wat garnalen op.
  14. Garneer eventueel nog met wat gesneden salade ui.

 

Klaar om te eten!

Geniet van deze ‘snelle’ maaltijd.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.