Over dit recept...
Kun je niet kiezen tussen een rode of een witte saus? Makkelijk, gewoon allebei doen!
In ieder geval wel in deze pasta. De mix van beide geeft een zachte romige tomatensmaak. En de combinatie met de zalm maakt het compleet.
Kortom, een heerlijke snelle pasta voor die dagen waarop je iets minder tijd hebt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram volkoren penne pasta
- 200 gram gerookte zalmblokjes
- 200 ml gezeefde tomaten
- 200 ml plantaardige room
- Handvol zwarte olijven in plakjes
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Mespunt zout
- Snufje cayennepeper
- Handvol rucola (per portie)
- Parmigiano reggiano flakes
Bereidingswijze
- Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
- Terwijl de pasta kookt maak je de roomsaus.
- In een pannetje doe je de gezeefde tomaten, en de plantaardige room. Verwarm het een beetje.
- Doe er het zout en de kruiden bij en breng op zacht vuur aan de kook.
- Voeg dan ook de zalmblokjes en de olijven toe. Proef of de smaak in balans is en stel bij als het nodig is. Laat nog even pruttelen.
- Zet het vuur af en zet de saus even apart.
- Wanneer de pasta al dente is giet je het water af.
- Giet de saus over de pasta en meng alles voorzichtig tot alle pasta bedekt is.
De romige penne met zalm is klaar!
Schep wat pasta op en strooi er wat rucola overheen. Doe hetzelfde met de kaas flakes en serveer.
Geniet van deze heerlijke snelle pasta!
Reactie plaatsen
Reacties