Over dit recept...
Pizza's, ze zijn er in alle soorten en maten. En toch gaat mijn grote voorkeur maar uit naar 1 soort. Al staat er een tafel vol pizza varianten. Ik lust er een hoop, maar mijn grootste favoriet is de Pizza Salame. Zolang die er tussen zit ben ik meer dan blij. We maken thuis ook regelmatig zelf deze pizza.
Daarom deel ik graag mijn recept met jullie.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten voor het deeg
- 220 gram bloem
- 18 gram verse gist
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 25 ml olijfolie
- 130 ml warm water
Voor de topping
- Tomatensaus
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Geraspte jonge kaas
- Plakjes salami
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 eetlepel gesmolten boter
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed in de keukenmachine met een deeghaak.
- Wanneer het deeg mooi soepel en glad is haal je het er uit en kneed je het nog een paar minuten na met de hand. Dit doe je op een glad oppervlak met een beetje bloem erop.
- Bestrijk de binnenkant van een diepe kom met wat olijfolie en leg de bol deeg erin. Dek af met plastic folie en laat het een uur rijzen op een warm plekje in huis.
- Verwarm de oven vast voor op 200°C in hete lucht stand.
- Wanneer het deeg gerezen is rol je het uit. Ik bak het zelf graag een minuut of 10 in de oven zodat het deeg vooraf overal even goed kan rijzen. Hierna beleg ik het deeg pas met de toppings, maar je kunt dit ook overslaan en direct beleggen.
- Verspreid eerst voldoende tomatensaus over het deeg. Bestrooi het met de Italiaanse kruiden.
- Strooi er dan de geraspte kaas overheen en leg er de plakjes salami op.
- In een klein kommetje meng je de gesmolten boter met het teentje knoflook.
- Met een kwastje bestrijk je de randen van de pizza met de knoflookboter.
- Zet de pizza terug in de oven en bak in ongeveer 15 minuten af tot de kaas goed gesmolten is en de randjes licht gebruind zijn.
En je Pizza Salame is klaar!
Tijd om lekker te smullen.
Reactie plaatsen
Reacties