Over dit recept...
Een tropisch recept voor de mooie zomerdagen.
Want zonniger kan bijna niet met deze heerlijke Kip Hawaï.
En zo lang hoef je er niet voor in de keuken te staan.
Wederom een succesvolle combinatie van zoet en hartig. De smaak van ananas past goed bij die van kip en hoe mooi ziet dit er uit op tafel?
Dit is het recept.
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 120 ml olijfolie
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 eetlepel gerookte paprika poeder
- 2 theelepels zout
- 6 teentjes geperste knoflook
- 1 eetlepel vloeibare boter
- 7 eetlepels ananassap
- 1 blikje ananasschijven op sap
- 6 cocktail kersjes ter decoratie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en grill stand.
- Snijd de kipfilets over de lengte zodat je van 1 stuk twee dunnere filets hebt. Je hebt dan uiteindelijk 6 dunne filets.
- Doe de kipfilets in een kom en voeg er alle ingrediënten (behalve de ananasschijven en de kersjes) aan toe.
- Meng alles goed met elkaar en laat de kip een half uur rustig alle smaken in zich opnemen.
- Leg daarna de kipfilets naast elkaar in een grote ovenschaal en zet ze in de oven.
- Grill de filets gaar en mooi goudbruin aan beide kanten.
- Als laatste leg je op elke filet een ananasschijf en zet je het weer ongeveer 10 minuten terug in de oven, maar nu alleen op grill stand.
- Als de kip klaar is haal je het uit de oven en leg je ze mooi op een serveerschaal.
- Druppel er wat van het grill vocht overheen zodat ze mooi glimmen, en leg in het midden van elke ananasschijf een kersje.
- Ter decoratie heb ik hier en daar ook wat groene kruidenblaadjes tussen gelegd.
En voila, je Kip Hawaï is klaar om geserveerd te worden.
Je kunt het bijvoorbeeld serveren met rijst.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties