Over dit recept...
Zomer of niet, spiesjes staan bij ons het hele jaar op het menu. Deze keer waren het deze visspiesjes. Super lekker en gezond met groenten. De kinderen vinden het geweldig! Ze zien er ook heel feestelijk uit.
Kost het veel tijd om te maken? Absoluut niet. De spiesjes zijn zo klaar en garen heel snel in de oven. Prima gerecht dus voor doordeweeks en in het weekend.
Wat je hiervoor nodig hebt?
Ingrediënten
- 675 gram Tilapia (of andere stevige vissoort)
- 1,5 theelepel zout
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snufje cayennepeper
- Scheut olijfolie
- 1 eetlepel witte azijn
- 2 eetlepels vloeibare boter
- 1 courgette
- 180 gram cherry tomaten
- Satéstokjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand.
- Snij de vis in blokjes en meng in een grote kom met alle kruiden, het zout, de olijfolie, en de azijn. Schep goed om en laat even staan.
- In de tussentijd was en snij je de courgette in plakken. Was ook de tomaatjes maar laat deze heel.
- Pak een bakplaat en bekleed deze met een vel aluminiumfolie en bakpapier.
- Neem de satéstokjes erbij en start met het prikken van alle ingrediënten. Prik om en om de vis, courgette, en tomaatjes. Herhaal dit tot alles op is.
- Leg de spiesjes naast elkaar op de bakplaat en zet in de oven.
- Grill de spiesjes in ongeveer 30 minuten gaar. Draai ze tussentijds wel een paar keer om zodat alle kanten mooi goudbruin kleuren.
- En je spiesjes zijn klaar!
Serveer ze bijvoorbeeld met rijst, of gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties