Shakshuka met Zoete Aardappel

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 om 07:00

Over dit recept...

Er zijn van die gerechten die ideaal zijn om je laatste restjes op te maken, maar er toch spectaculair uitzien. Dat gaat zeker op voor de Shakshuka.

Van oorsprong een gerecht uit het Midden Oosten, en wat letterlijk 'mengsel' betekent. En wat een heerlijk mengsel is dit! Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn groenten, een tomatenbasis, en eieren.
Kan niet misgaan. Ik serveer het graag met zuurdesembrood, maar dit kun je natuurlijk ook vervangen voor een andere soort of zelfs voor rijst.

Aan de slag!

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen

  • 1 medium ui gesnipperd

  • 1 paprika in fijne reepjes
  • 4 knoflooktenen gesnipperd
  • 1 grote zoete aardappel in kleine blokjes
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 1 medium tomaat gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • Een snufje cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 550 gram gepelde tomaten in blokjes
  • 6 grote eieren
  • Handvol fijngesneden peterselie
  • Scheutje olijfolie


Bereidingswijze

  1. In een hapjespan voeg je de ui, paprika, gesneden tomaat, knoflook, en een scheutje olijfolie toe. Bak de groenten glazig.

  2. Voeg dan de zoete aardappel blokjes erbij en schep al bakkend om.
  3. Snijd de aspergebroccoli in grove stukken en doe deze ook in de pan. Voeg de kruiden toe en roerbak alles een minuut of 4 op hoog vuur.
  4. Dan doe je er de gepelde tomaten blokjes bij. Verspreid goed over alle groenten en strijk alles gelijk. Dek de pan af en breng op zacht vuur aan de kook.
  5. Wanneer de tomatensaus pruttelt maak je kleine holtes en breek je 1 voor 1 de eieren in een holte. Bijvoorbeeld 5 langs de rand en 1 in het midden.
  6. Dek de pan weer af tot het eiwit gestold is, en afhankelijk van hoe je het eigeel graag lust laat je het korter of wat langer garen.
  7. Zet het vuur dan af.
  8. Strooi een handje vol fijngesneden peterselie over de bovenkant en klaar!

 

Serveer de Shakshuka direct, en geniet.

 

Eet Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.