Over dit recept...
Hoe maak jij asperges het liefst?
Elk voorjaar kijk ik weer uit naar dit witte goud. Ik lust het werkelijk op alle manieren mogelijk, daarom probeer ik er altijd snel bij te zijn voor de eerste oogst.
Nu de temperaturen weer toenemen bedacht ik me dat het wel heel lekker zou zijn om de asperges letterlijk in een zonnig en knapperig jasje te steken.
En wat hebben we gesmuld. Ik gebruikte bladerdeeg in combinatie met een honing mosterdsaus, en kalkoenbacon.
Zo lekker, dit moet je echt proberen!
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
Voor ongeveer 4-5 personen
- 10 grote witte asperges
- Een snufje zout
- Een scheutje olijfolie
- 10 vierkantjes bladerdeeg
- 80 gram kalkoenbacon
- Honing mosterd
- 1 ei
- Optioneel: Een eetlepel vloeibare boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden hete luchtstand.
- Ontdooi vast het bladerdeeg.
- Was en schil de asperges met een dunschiller. De buitenkant is namelijk heel taai en pezig.
- Besprenkel de asperges met een scheutje olijfolie en een snufje zout.
- Neem dan steeds een vierkantje bladerdeeg en verdeel over de hoogte ervan een strook honing mosterd.
- Leg hier een plakje kalkoenbacon overheen. Snijd de lange plakken door de helft zodat ze precies binnen het bladerdeeg passen.
- Met een pizzaroller maak je ongeveer 7 sneden aan de linker en rechterzijde van het bladerdeeg (lijkt een beetje op franje).
- Leg een asperge op de bacon en in het midden van het bladerdeeg. Vouw dan steeds om en om een reepje van het deeg vanuit beide zijdes over elkaar heen naar het midden toe. Alsof je een vlecht maakt. Zie afbeelding links.
- Kluts dan 1 ei en breng met een kwastje een laagje aan over het bladerdeeg. Dit zorgt voor een mooie goudbruine kleur tijdens het bakken.
- Bak de pakketjes in ongeveer 35-40 minuten gaar en gekleurd.
- In principe zijn de asperges nu klaar, maar wil je het nog nét een stukje lekkerder maken? Strijk dan weer met een kwastje een beetje boter over de asperges en het bladerdeeg.
Serveer met een lekkere salade en smullen maar.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties