Pasta Makreel Salade

Gepubliceerd op 2 mei 2022 om 07:00

Over dit recept...

Een heerlijke pasta salade gaat er bij mij altijd in!

Vooral op warme dagen. Nu is het nog niet helemaal zover, maar toch had ik er weer trek in.
Ik ging ditmaal voor gerookte makreel. Niet alleen omdat het een hele gezonde vissoort is, maar ook omdat het heel smaakvol is waardoor je minder smaakmakers toe hoeft te voegen.
Ik heb ook daarom ook de andere ingrediënten zo gezond mogelijk gehouden.
Zo is de saus grotendeels op basis van yoghurt, is de pasta volkoren, en heb ik er allerlei groenten aan toegevoegd.

En wil je écht goed uitpakken wanneer je visite verwacht? Serveer de pasta dan in mooie glaasjes. Heel gewoon en toch speciaal.

Hou jij ook van pasta salade?
Dan volgt hier het makkelijke recept.

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 3-4 personen

  • 400 gram volkoren Penne (of andere soort naar wens)
  • 1 gerookte makreel
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels magere mayonaise
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl Casablanca mix
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 tl honing mosterd
  • Een paar takjes peterselie
  • 150 gram mais
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 grote augurk

 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Voeg een scheutje olijfolie en een snuf zout toe aan het water.
  2. In de tussentijd pluis je de makreel en verwijder je alle graatjes.
  3. Was en snijd alle groenten in kleine blokjes. De augurk mag extra fijn gesneden worden. En de peterselie gesnipperd.
  4. In een kommetje meng je de yoghurt, de mayonaise, de honing mosterd, het zout, en de kruiden met elkaar. 
  5. Wanneer de pasta klaar is giet je het over naar een vergiet en spoel je het af met koud water. Dit stopt het kookproces en verwijdert het zetmeel zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
  6. In een grote schaal doe je de pasta, de makreel, en alle groenten. Schep alles goed om.
  7. Ook de saus mag er nu bij. Meng tot de saus goed verspreid is.
  8. Zet de pastasalade dan minimaal een uur in de koelkast en laat de smaken lekker intrekken.

 

Serveer er eventueel wat komkommer en tomaatjes bij en voilà!
Je kunt aan tafel.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.