Sweet Chili Kip met Bakbanaan

Gepubliceerd op 16 mei 2022 om 06:30

Over dit recept...

Smokey, salty, and sweet...

En dat allemaal in een hap. Kan dat wel?
Zeker weten! Deze Sweet Chili Kip met Bakbanaan is van al deze eigenschappen voorzien. En totaal makkelijk om te maken.

Een perfect gerecht voor doorweeks dus. Serveer het met bijvoorbeeld rijst en groenten of een salade naar wens, en smullen maar.

Benieuwd naar de ingrediënten?

Op naar het recept...

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 3 a 4 eetlepels sweet chili saus
  • 1 eetlepel azijn
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 rijpe bakbanaan
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • Een paar takjes peterselie
  • Chili flakes

 

Bereidingswijze

  1. Reinig je kip en voeg er alle kruiden van het zout tot en met de olijfolie aan toe. Masseer de marinade goed in de kip en laat even intrekken.
  2. In de tussentijd snijd je de banaan in schuine plakjes.
  3. Verwarm de boter in een hapjespan en wanneer het heet genoeg is bak je de plakjes bakbanaan aan beide kanten mooi diepgeel. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en dek af met aluminiumfolie
  4. In de resterende boter van het bakken leg je de kipfilets met de marinade. Bak de kipfilets rondom goudbruin en dek de pan dan af met de deksel. 
  5. Zet het vuur laag en laat de kipfilets een minuut of 5 gaar stomen.
  6. Wanneer de kipfilets klaar en gaar zijn leg je ze op een mooi bord en verdeel je er de plakjes bakbanaan over.
  7. Druip er wat van de jus van de kipfilets overheen, en bestrooi met fijngesneden peterselie en wat chili flakes.

 

Zo ontzettend lekker, en ready to eat.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.