Over dit recept...
Een knapperig Goudgebakken Aardappeltje gaat er altijd in.
Tenminste wel bij mij. Lekker gekruid en gewoon met schil.
Het was altijd een feestje als mijn moeder dit vroeger klaarmaakte. Dus besloot ik dat ik dat zelf ook moest leren. En hoe verrassend makkelijk is deze lekkernij om te maken. Ook mijn kinderen zijn er nu dol op.
Met een paar simpele stappen zet je dit knapperige gouden piepertje straks ook op tafel.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 personen
-
1 kilo krielen
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 takje verse rozemarijn
- Zout naar wens
- Een eetlepel fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
-
Vul een ruime pan met water en voeg er een theelepel zout aan toe. Breng het water aan de kook.
- In de tussentijd was je de krielen goed en voeg je ze toe aan het kokende water. Kook ze in ongeveer 15 minuten bijna gaar en giet dan het kookwater af.
- In een hapjespan verhit je de boter samen met de olijfolie.
- Voeg dan ook de knoflook en het takje rozemarijn toe en bak ongeveer een halve minuut.
- Voeg de krielen toe en bak ze aan alle kanten goudbruin en knapperig. Draai ze steeds even om.
- Wanneer ze mooi goudbruin zijn voeg je een snufje zout toe. Ik heb grof zeezout gebruikt.
- Strooi er als laatste de fijngesneden peterselie overheen en roer goed om zodat het alle krielen bereikt.
- Schep de krielen over naar een mooie schaal en dien ze direct op nu zo nog lekker knapperig zijn.
Serveertip: Ik combineerde ze met een biefstukje en haricot verts.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties