Over dit recept...
Omdat we voorlopig nog even van het zonnetje mogen genieten heb ik hier het perfecte recept voor een lichte lunch. Het goede nieuws is dat het de volgende dag nog veel lekkerder is. Dus je hebt ook direct iets voor morgen.
Deze frittata met groenten en een heerlijke mozzarella topping gaat heerlijk met een frisse salade. De tomaatjes bovenop maken het helemaal af. Zorg dat je lekker knapperige zoete cherry tomaatjes hebt. Ik gebruikte de Honingtomaten van Looye Kwekers. Die zijn lekker stevig en maken de frittata helemaal af.
Nu ben je vast benieuwd naar hoe je deze heerlijke lunch maakt.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
voor 6 personen
- 1/2 rode ui gesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 grote zoeten aardappel in blokjes
- 100 gram broccoli roosjes
- 1 kipfilet gebakken en gekruid naar wens
- 16 eieren
- Zout naar wens
- Een snuf cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- Scheutje olijfolie
- 2 bakjes Honingtomaten van Looye Kwekers
- 100 gram geraspte mozzarella
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden, onder warmte
- De kipfilet heb je van te voren al gekruid en gebakken. Snij het in kleine stukjes.
- In een hapjespan giet je een scheutje olijfolie en bak je de gesnipperde ui, de paprika, de broccoli, de kruiden, en de zoete aardappel.
- Wanneer de zoete aardappel gaar is haal je het van het vuur.
- Meng de blokjes kipfilet er doorheen.
- Vet een ovenschaal (of eenpersoonspannetjes) in met wat olijfolie.
- Schep de groenten en de kip in de schaal en verspreid het over de hele oppervlakte.
- In een grote kom breek je de eieren en kluts je ze met een snufje zout en paprikapoeder.
- Giet de geklutste eieren over de groenten en de kip.
- Zet de schaal in de oven en bak tot het ei grotendeels gestold is.
- Haal de schaal dan uit de oven en strooi er de geraspte mozzarella overheen.
- Snij de tomaatjes doormidden en leg deze op de kaas.
- Zet de schaal weer terug in de oven en bak verder tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
- De frittata is klaar! Laat het afkoelen en serveer met een heerlijke salade.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties