Over dit recept...
Buiten wordt het langzaam weer frisser, en de eerste tekenen van de herfst laten zich al goed zien. Dat betekent weer tijd voor knusse gerechten. Soepjes, stoofjes, en ovenschotels!
Zo heeft zelfs de herfst z'n mooie kanten. Erken ik als echt zomermeisje.
Voor nu trappen we het af met een heerlijke romige courgette soep. Ik heb er ook nog wat verkruimelde eieren aan toegevoegd. Het resultaat? Een heerlijk kommetje fluweelzachte soep.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 1 grote ui
- 2 grote aardappels
- 1/2 winterpeen
- 4 teentjes knoflook
- Een scheut olijfolie
- 2 liter water
- 2 kip/groente bouillonblokjes
- Zout naar wens
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- Handvol vers gesneden bieslook
- 2 gekookte eieren
Bereidingswijze
- Was en snij alle groenten, de aardappel, de ui, en de knoflook in stukken.
- In een grote pan doe je een flinke scheut olijfolie, verwarm dit goed.
- Voeg dan de groenten toe en verkruimel er de bouillonblokjes bij.
- Roerbak even en voeg dan het water toe.
- Breng het water aan de kook en kook door tot alle groenten zacht zijn.
- Haal de pan even van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot er geen stukjes meer zijn. Het is de bedoeling dat de soep glad is.
- Zet de pan weer op zacht vuur en voeg de italiaanse kruiden toe en eventueel wat zout als dit nodig is.
- Laat de soep nog even pruttelen.
- Kook tussentijds 2 eieren gaar en snij de bieslook fijn.
- Als de soep kookt zet je het vuur af.
- Pel de eieren en prak ze met een vork.
- Voeg de eierkruimels en de bieslook nu ook toe aan de soep en roer het een paar keer om.
De soep is klaar om geserveerd te worden. Doe er wat vers brood bij en smullen maar.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties