Kikkererwten Salade

Gepubliceerd op 30 maart 2022 om 07:00

Over dit recept...

Het seizoen van de salades breekt weer aan. Hoe lekker is het om te lunchen met een goed gevulde maaltijdsalade. Met kip, vis, of gewoon vega.

Deze frisse kikkererwten salade is er zo een. Ik heb het vega gelaten maar dit kun je natuurlijk zelf aanpassen.

Het is een fijn basisrecept waar je alle kanten mee op kunt. Maar plain and simple is het ook heerlijk!

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

  • 1 pot kikkererwten (570 gram)

  • 1 grote tomaat in blokjes (zonder de zaadlijsten)
  • 1/2 gele paprika in blokjes
  • 1 medium wortel geraspt
  • Een paar takjes fijngesneden peterselie of salade ui
  • 75 ml olijfolie
  • 2 eetlepels kruidenazijn
  • Een snufje zout
  • Een snufje knoflookpoeder
  • Citroenpartjes en olijven ter decoratie

 

Bereidingswijze

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze met koud water. Laat ze dan even uitlekken.

  2. Was, snijd, en rasp in de tussentijd de andere ingrediënten en zet ze vast klaar.
  3. In een apart bakje meng je vast de olijfolie, de azijn, het zout, en de knoflookpoeder.
  4. Verplaats dan de kikkererwten naar een kom en meng er alle groenten bij. 
  5. Voeg dan de dressing toe en schep goed door de salade.
  6. Schep de salade over naar een mooie serveerschaal en dien direct op. Decoreer eventueel nog met de citroenpartjes en de olijven.

 

Tip: Wil je de salade iets meer body geven, voeg er dan wat gekookte rijst of quinoa aan toe.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.