Over dit recept...
Pancakes, wie lust ze niet?
In het weekend staan ze dan ook vaak bij ons op de ontbijttafel. Gewoon simpele naturel pancakes maar het liefst wel heel fluffy.
We kleden ze dan zelf verder aan met stroop, fruit, en andere toppings.
Dit recept is heel makkelijk en je maakt er echt fluweelzachte pancakes mee. Het zijn bijna een soort van kleine cakejes.
Met dit basisrecept kun je alle kanten op. Je kunt ook net zo goed toevoegingen aan het beslag doen.
Kortom, dit is ons standaard recept voor een heerlijk ontbijt op de zaterdagochtend.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
- 270 gram bloem
- 18 gram bakpoeder
- 1 zakje vanille suiker
- 2 eieren
- 3 eetlepels suiker
- 50 ml zonnebloemolie
- 330 ml melk
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten met elkaar in een grote kom.
- Klop goed glad met een garde en laat het even 10 minuten staan.
- In de tussentijd verwarm je een koekenpan of bakplaat met een goede anti aanbak laag voor.
- Met een soeplepel schenk je steeds dezelfde hoeveelheid beslag in de pan. Je hebt geen boter of olie nodig.
- Voor mooie ronde pancakes schenk je het beslag niet met draaiende beweging, maar gewoon stil vanuit het midden zodat het beslag zelf uit kan lopen.
- Wanneer er kleine belletjes op de bovenkant van het beslag ontstaan draai je de pancake om.
- Leg de pancakes die klaar zijn apart op een groot bord en dek ze tijdens het bakken steeds af met een schone theedoek.
- Serveer de pancakes nog lekker warm en doe er allerlei toppings naar wens bij.
En smullen maar...
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties