Best French Toast Ever

Gepubliceerd op 24 augustus 2022 om 07:00

Over dit recept...

Oh wat is dit smullen!

Wat het is? Only the Best French Toast Ever!
Zo'n simpele lekkernij waar ik zoveel zoete herinneringen aan heb. Mijn moeder maakte dit vroeger altijd om oud brood op te maken.
Tegenwoordig maak ik dit nog steeds voor mijn gezin en heb ik het helemaal aangepast naar hoe wij het graag lusten. Geen besparingen op de calorieën, maar gewoon sweet and sticky. Zoals het in mijn beleving hoort.

Niet iets voor elke dag, maar om op speciale ochtenden samen lekker van te genieten.

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

  • 8 plakken brioche (zacht zoet brood) 

  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 160 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Boter 

 

Daarnaast: 

 

Bereidingswijze

  1. In een diepe schaal meng je de eieren, melk, vanille, suiker, kaneel en het snufje zout. 

  2. Snijd de brioche in 8 dikke plakken.
  3. Zet vast een bakplaat of koekenpan op het vuur.
  4. Wanneer de pan goed heet is haal je de plakken brioche een voor 1 en aan beide kanten door het melk mengsel en laat het een beetje uitlekken.
  5. Vet de pan een beetje in met boter. En bak de brioche dan aan beide zijden mooi bruin en een beetje krokant.
  6. Stapel de French Toast op een groot bord, of zoals ik gedaan heb op een houten serveerplank.
  7. Decoreer met het fruit, en schenk er de maple syrup overheen.
  8. Als laatste strooi je er een wolkje poedersuiker over.

 

Prachtig plaatje om te zien, en nog veel lekkerder om op te eten.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.