Over dit recept...
Less is more!
Dat bewijzen deze heerlijke Knapperige Frambozen Room Bites maar weer.
Super simpel, maar o zo lekker.
Met een paar makkelijke stappen heb je te gekke amuses op tafel. Even het bladerdeeg bakken en stapelen maar!
Met deze beauties maak je absoluut indruk.
Wat je nodig hebt?
Kijk snel naar het recept en zet alles maar vast klaar...
Aan de slag!
Ingrediënten
- 3 velletjes bladerdeeg
- 1 geklutst ei
- Fijne kristalsuiker
- Frambozen
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels gecondenseerde melk
- Gemalen pistache nootjes (ongezouten, ongebrand)
Extra:
- Spuitzak
- Stervormige spuitmond
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 graden, onder warmte.
-
Snijd elk velletje bladerdeeg in 4 gelijke vierkantjes en bestrijk ze met het geklutste ei.
- Strooi over elk vierkantje wat fijne kristalsuiker, en bak ze in ongeveer 20-25 minuten mooi luchtig en goudbruin.
- Terwijl het bladerdeeg afkoelt meng je de mascarpone met de gecondenseerde melk. Als je het wat zoeter wilt hebben kun je natuurlijk wat meer toevoegen.
- Schep de mascarpone over naar een spuitzak met stervormige spuitmond.
- Leg dan 6 van de 12 vierkantjes met de gesuikerde kant naar boven op een plat werkvlak.
- Op elk stukje spuit je een toef van de mascarpone en beleg je het met een door midden gesneden framboos.
- Dek ze dan af met de andere 6 vierkantjes bladerdeeg en spuit ook hier bovenop weer een toef mascarpone.
- Druk er voorzichtig een hele framboos in en strooi er dan de gemalen pistache nootjes overheen.
- En voilà, ze zijn klaar om te serveren. Dit doe je het liefst direct nu het bladerdeeg nog lekker vers en knapperig is.
Zet ze op een mooi bord of plateau en klaar.
Eet smakelijk!