Over dit recept...
Het is bijna Moederdag!
De dag bij uitstek om je lieve mama eens extra in het zonnetje te zetten. Dat vind ik elk jaar weer een feestje om te kunnen en mogen doen. Dit jaar bereid ik een heerlijke high tea voor. Met allerlei lekkers van Bonne Maman, want wat een verscheidenheid aan keuze bieden zij.
Bonne Maman staat voor traditionele recepten op basis van natuurlijke ingrediënten. Naast jams van hoge kwaliteit zijn er ook Franse koekjes en cakes verkrijgbaar.
Ik heb besloten aan de slag te gaan met de Madeleines Naturel, Petits Muffins Vanille, Sweet Hearts Chocolate Vanilla, en Meer Fruit Minder Suiker – Aardbeien & Abrikozen sticks.
Lijkt een gezellige high tea jou ook een goed idee?
Dan heb ik hier vast wat inspiratie…
Ingrediënten en benodigdheden
- 4 Bonne Maman Madeleines Naturel
- 4 Bonne Maman Petits Muffins Vanille
- 4 Bonne Maman Sweet Hearts Chocolate Vanilla
- 1 Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker – Aardbeien stick
- 250 gram mascarpone
- 2 Eetlepels Bonne Maman Caramel Dulce de Leche
- 1 reep pure chocolade (of melk)
- 1 a 2 eetlepels zonnebloemolie
- Sprinkles ter decoratie
- 4 ijsstokjes
- 1 vel bakpapier
- Eventueel spuitzak met stervormige spuitmond
- Etagère
Bereidingswijze
-
In een kom meng je de mascarpone met de Bonne Maman Caramel Dulce de Leche. Zet even weg in de koelkast.
-
Leg de cakejes klaar. Maak kleine holtes in de cupcakes en snijd de madeleines doormidden.
-
Smelt de pure chocolade au bain marie, of in fases in de magnetron. Voeg hier 1 a 2 eetlepels zonnebloemolie aan toe voor de glans en vloeibaarheid.
-
We starten met de Sweet Hearts. Dip de ijsstokjes met het puntje in de gesmolten chocolade en steek dan in de cakejes. Laat 5 minuten drogen. Dip de cakejes dan in de chocolade, laat ze even uitlekken, en leg dan plat op het bakpapier. Decoreer met sprinkles en zet ze minimaal 10 minuten in de koelkast tot de chocolade helemaal gestold is.
-
In de tussentijd pak je de mascarpone er weer bij. Vul met een deel hiervan de onderkantjes van de Madeleines. Dit kun je met een spuitzak doen, of gewoon met een mesje. Leg er dan de bovenkantjes als een soort deksel bovenop, iets schuin naar achteren toe. Decoreer de mascarpone met sprinkles.
-
En dan last but not least, maken we de Petit Muffins op. Maak kleine holtes in de bovenkant en vul deze met de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker – Aardbeien stick. Vul de holtes helemaal en spuit er dan een toefje op van de overgebleven mascarpone op. Decoreer ook weer met sprinkles.
En je bent klaar! Leg alle lekkernijen mooi op een etagère en geniet er samen met moeders van.
Eet smakelijk!