Over dit recept...
Trek in een smeuïge Chocolade Taart met Karamel, die ook nog eens heel makkelijk en snel te maken is?
Say no more, I've got your back!
Als je alle ingrediënten in huis hebt, heb je in een handomdraai een heerlijke taart. Het beslag klopt je gewoon met de hand en de baktijd is slechts 20 minuten.
Het geheim van een schepje instantkoffie?
Het geeft de chocolade een intensere smaak, ik voeg het daarom altijd toe.
En de combi van een chocolade en karamel topping maakt de taart werkelijk onweerstaanbaar.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder (ongezoet)
- 12 gram bakpoeder
- 4 gram baking soda
- 150 gram suiker
- Een mespuntje zout
- 1/2 theelepel instant koffie korrels (optioneel)
- 1 ei
- 250 ml melk
- 90 ml zonnebloemolie
Voor de topping:
- 100 gram chocolade (ik heb melkchocolade gebruikt)
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels karamel
- Geroosterde hazelnootkruimels
Overig:
- Vlaai/quiche bakvorm 28cm (liefst met verhoogde randen en vaste bodem)
- Garde
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- In een grote kom meng je alle droge ingrediënten met elkaar.
- In een schenkbeker meng je vervolgens ook de melk, het ei, en de olie. Klop goed.
- Schenk het natte deel dan bij de droge ingrediënten en klop met een garde tot een glad beslag zonder klontjes.
- Spray of vet de bakvorm goed in en giet het beslag hierin.
- Bak de cake dan in 20 minuten gaar. Controleer altijd met een prikker. Prik in het midden van de cake en kijk of de prikker droog terugkomt.
- Als de cake klaar is draai je het om op een groot bord en laat je het even afkoelen.
- Smelt in de tussentijd de chocolade met de boter en schenk in de holte van de cake. Spreid het goed en egaal.
- Doe de karamel in een stevig zakje of spuitzak en trek er strepen mee over de chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade nog vloeibaar is.
- Met een prikkertje trek je nu om en om lijnen naar boven en beneden door de karamel. Je krijgt hierdoor een leuk en sierlijk patroon op de taart.
- Strooi langs de randen van de taart de geroosterde hazelnootkruimels en klaar!
Snijd een flinke punt voor jezelf en geniet!
Eet smakelijk!