Over dit recept...
Vanille Cheesecake met Dulce de Leche...
Heeft dit recept echt een verdere toelichting nodig?
Want bij de naam alleen al krijg ik spontaan zoete cravings. Dulce de leche is sowieso een van mijn zwaktes. Ik zou het zo een potje kunnen laten verdwijnen. Geef me er een lepel bij en ik ben OK.
Laat staan de combinatie met een cheesecake. Er zijn gewoon niet genoeg woorden om deze hemelse smaaksensatie te omschrijven.
Ik zou dus zeggen...maak het gewoon en laat de magie je overkomen.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 180 gram Bastogne koekjes
- 80 gram gesmolten boter
Voor de cheesecake:
- 750 gram kwark (naturel)
- 175 gram roomkaas (monchou of philadelphia)
- 2 eieren
- 180 gram suiker
- 100 ml slagroom (ongeklopt)
- 1 pakje kookpudding in vanillesmaak
- 250 ml melk
- En snufje zout (mespuntje)
Voor de topping:
- 150 ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- Nougatine strooisel
- Dulce de leche
- Overgebleven Bastogne koekjes
Verder:
- Ronde springvorm (ongeveer 25 cm)
- 1 vel bakpapier
- Spuitzak met stervormige mond
- Kleine zip loc zak
- Ovenvast kommetje met water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden onder warmte.
- In een keukenmachine maal je de koekjes met de boter fijn.
- Neem de springvorm en bekleed de bodem met een vel bakpapier. Spray/vet de zijkanten van de vorm eventueel in.
- Verspreid de gemalen koekjes over de bodem van de vorm en druk aan met een glaasje.
- Zet de springvorm ongeveer 15 minuten in de koelkast.
- In de tussentijd meng je in een cakemixer alle ingrediënten voor de cheesecake vulling.
- Giet dan de vulling in de vorm met koekbodem en strijk eventueel glad.
- Zet de springvorm in de oven en ook direct het kommetje water op de bodem van de oven. Dit zorgt voor vochtigheid en helpt scheurtjes in de cheesecake te voorkomen. Bak de cheesecake in 50-60 minuten gaar.
- Wanneer de cheesecake klaar is zet je de oven uit maar laat je het nog 30 minuten in de oven staan met de deur op een kier. Zo kan het langzaam afkoelen en scheurt de cheesecake niet door het grote temperatuurverschil.
- Haal de vorm uit de oven en laat de cheesecake nu volledig afkoelen.
- Haal dan voorzichtig met een scherp mesje de zijkanten van de cheesecake los van de vorm. Verwijder de ring en verplaats de cheesecake voorzichtig naar een groot bord.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en schep over naar een spuitzak met stervormige mond.
- Schep wat van de dulce de leche in een kleine zip loc zak en knip een mini puntje af. In een zigzaggende beweging decoreer je hier de bovenkant van de cheesecake mee.
- Spuit met de slagroom toefjes langs de rand, en strooi tussen de toefjes wat van de nougatine.
- Breek de overgebleven Bastognekoekjes in stukjes en druk deze voorzichtig in de slagroomtoefjes.
De Vanille Cheesecake met Dulce de Leche is klaar om van te genieten...
Eet smakelijk!