Over dit recept...
Best of both worlds...
Zo kun je deze cake met recht omschrijven. Want wie lust er geen chocolade cake. En deze wortelcake is net even anders, maar ook zoooo lekker. Dus stel je een combinatie van beide voor.
Je kunt de cake zo naturel serveren, maar als je een echt zoetekauw bent kun je er wat poedersuiker overheen strooien, of er zelfs chocolade ganache over gieten. Hoe dan ook een echte smulpartij!
Lust je hier wel een plak (of 5) van?
Dit heb je nodig om het zelf te maken...
Ingrediënten
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 150 ml zonnebloemolie (of andere olie zonder sterke smaak)
- 200 gram wortel in blokjes
- 275 gram suiker
- 205 gram bloem
- 14 gram bakpoeder
- Een mespuntje zout
- 25 gram cacaopoeder (ongezoet)
Extra:
- Blender
- Tulband bakvorm (ongeveer 24 cm)
- Garde
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- In een blender maal je de wortel, de suiker, de eieren, en de olie tot het helemaal vloeibaar is (geen stukjes). Schenk dit over naar een grote mengkom.
- Voeg de bakpoeder en het zout toe aan de bloem en schep alles voorzichtig bij het wortelmengsel. Schep steeds om met een garde en klop uiteindelijk tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag dan in 2 gelijke delen, en voeg aan 1 deel de cacaopoeder toe. Meng dit goed tot alle klontjes opgelost zijn.
- Vet of spray een tulband bakvorm in en schenk er om en om een laagje van het oranje en het chocoladebeslag in.
- Maak dan met een satéprikker kort draaiende bewegingen door het beslag zodat beide kleuren een beetje met elkaar mengen voor het marmereffect.
- Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Open de oven pas na deze tijd en prik met een satéprikker in het midden van de cake. Als de prikker droog terug komt is de cake klaar. Anders zet je het nog even terug in de oven tot dit wel zo is.
- Draai de cake op een groot bord om en laat volledig afkoelen.
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker of top met chocolade ganache.
Eet smakelijk!