Witte Chocolade-Walnoten Blondies

Gepubliceerd op 20 september 2019 om 08:00

Over dit recept...

De tegenhanger van een brownie is natuurlijk de blondie. Met z'n goudbruine kleur en zachte smaak valt het goed in de smaak.
om er een beetje crunch aan te geven heb ik er walnoten en witte chocolade chunks in gedaan. Die maken het compleet.

Dit is wat je ervoor nodig hebt....

 

Ingrediënten

  • 240 gram boter (op kamer temperatuur)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 135 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tsp vanille extract
  • 210 gram bloem
  • 1/2 tsp baking soda
  • 1/2 tsp zout
  • 75 gram walnoten grof gehakt
  • 40 gram witte chocolade chunks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder warmte) 
  2. In een mixer doe je de boter en de twee suikersoorten en klopt dit op hoge snelheid tot een bleke luchtige massa.
  3. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop opnieuw.
  4. Doe er de vanille extract bij.
  5. In een aparte komt meng je de bloem, het zout, en de baking soda. Voeg dit daarna in drie delen toe aan het beslag. Mix tussendoor steeds totdat de bloem volledig opgenomen is.
  6. Daarna doe je er de walnoten en witte chocolade chunks bij en spatel je deze voorzichtig door het beslag. 
  7. Vet een vierkante bakvorm van 25cm x 25cm in en schenk hier het beslag in. Verspreid het beslag goed over de bakvorm met de spatel.
  8. Bak het beslag in ongeveer 45 minuten tot het bovenop goudbruin kleurt.
  9. Laat het volledig afkoelen en snij dan in 12 gelijke vierkantjes.

 

Hierna heb ik de vierkantjes gedecoreerd met een walnoot er bovenop.
Heerlijk bij een glas koude melk of kopje thee.

 

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.