Blueberry Citroen Cake

Gepubliceerd op 17 april 2020 om 06:00

Over dit recept...

Wat past er nu beter bij dit mooie weer dan een blueberry citroen cake?!
Daar heb ik toevallig een heerlijk recept voor. Van deze heerlijk luchtige en frisse cake krijg je geen genoeg. In combinatie met het verse fruit bovenop is de smaaksensatie compleet!

Op naar het recept!

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 4 eieren

  • 240 gram gesmolten boter

  • 300 gram kristalsuiker

  • 120 ml water

  • Rasp van 1 citroen

  • 320 gram bloem

  • 2 tsp bakpoeder

  • 1 tsp zout

  • 240 gram blueberries

  • 3 eetlepels frambozenjam

  • Handvol blueberries

  • Handvol frambozen

  • 2 citroenschijfjes

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, onder warmte.

  2. In een keukenmachine meng je op medium snelheid de eieren, de boter, de suiker, het water, en de citroenrasp.

  3. In een aparte kom meng je de bloem, het bakpoeder, en de zout. Mix dit met een garde.

  4. Voeg nu op lage snelheid steeds een derde van het bloemmengsel aan het beslag toe.

  5. Wanneer het een glad beslag is haal je de mengkom uit de keukenmachine en voeg je de blueberries toe. Meng deze handmatig met een rubber spatel er doorheen. Je zou van te voren wat bloem aan de blueberries toe kunnen voegen. Door het laagje bloem zakken ze niet naar beneden in het beslag.

  6. Neem een ronde bakvorm naar keuze van ongeveer 25 cm en spray deze met bakspray.

  7. Giet het beslag in de bakvorm en zet in de oven. De cake moet ongeveer 50 minuten bakken. Controleer altijd even met een satéprikker of de cake gaar is.

  8. Wanneer de cake klaar is laat je het volledig afkoelen.

  9. In de tussentijd maak je de topping. In een steelpannetje voeg je de 3 eetlepels frambozenjam toe met een klein scheutje water. Breng samen aan de kook tot een siroop.

  10. Giet de frambozensiroop door een zeef in een schenkbeker zodat er geen pitjes mee gaan. Laat de siroop een minuut of 10 afkoelen.

  11. Giet de siroop dan over de cake en decoreer naar wens met de verse frambozen, blueberries, en de citroenschijfjes.

 

En voilà!

Een heerlijk zomerse cake voor die gezellige high tea.


Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.