Over dit recept...
Ben je ook zo dol op Carrot cake? Dan zul je deze Carrot muffins vast ook heel lekker vinden. Pluspunten? Ze zijn volledig vegan en zo verantwoord mogelijk. Beter kan niet toch? Voor het eerst gebruikte ik in dit recept maple syrup als zoete toevoeging.
Maar als je het helemaal netjes wilt houden kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen voor de zoete smaak van de rijpe banaan te gaan.
Als dat geen 'guiltfree' smullen is....
Ingrediënten
Voor 9 stuks
Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van maatcups en schepjes.
- 1 cup speltmeel
- ½ tsp baking soda
- 1 tsp bakpoeder
- Snufje zout
- ½ tsp kaneel
- ¼ cup maple syrup (optioneel)
- ½ cup amandelmelk
- 3 tbsp amandel pasta
- 1 tsp vanille extract
- 1 rijpe banaan (geprakt)
- ½ cup geraspte wortel
- ¼ cup gehakte walnoten
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 180°C, alleen onderwarmte.
- Meng in een kom: speltmeel, baking soda, bakpoeder, snufje zout, en kaneel.
- Voeg al roerend met een garde de amandelmelk, amandel pasta, maple syrup, vanille extract, en de geprakte banaan toe.
- Wanneer je dit goed gemengd hebt voeg je ook de geraspte wortel en de gehakte walnoten toe.
- Neem een muffinvorm en vet de holtes in.
- Vul de holtes tot ongeveer ¾ , en strooi er eventueel nog wat gehakte walnoten en geraspte wortel overheen.
- Zet in de oven en bak in 20-25 minuten af tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat de muffins een beetje afkoelen en genieten maar!
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties