Skinny Chocolate Mugcake

Gepubliceerd op 31 juli 2020 om 07:00

Over dit recept...

Mugcakes zijn een blijvertje. Voor de lekkere trek 's avonds op de bank. Voor een feestelijk ontbijt. Of gewoon omdat je er trek in hebt.

Ze zijn bovendien zo klaar, en meestal heb je de ingrediënten al in huis. Genoeg redenen dus om er gewoon een te proberen. Er zijn zoveel soorten dat er voor iedereen wat bij zit.

Deze keer deel ik het recept voor een skinny chocolate mugcake. Vrij van zuivel, gluten, en bewerkte suikers. En toch heerlijk!

Dit heb je nodig voor 1 portie…

 

Ingrediënten

  • 1/4 cup amandelmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels honing (pure variant)
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pure choco chunks
  • Kokos yoghurt
  • Frambozen 

 

Bereiding 

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de yoghurt, de choco chunks, en de frambozen) in een kommetje tot een beslag.
  2. Voeg dan de choco chunks toe en roer ze door het beslag.
  3. Neem een mok die in de magnetron kan en vet deze in met een beetje olie. Zet de mok in de magnetron en op de hoogste stand bak je de mugcake in ongeveer 2 minuten gaar. Let op: dit kan per magnetron verschillen. Blijf er gewoon bij en wanneer de mugcake gerezen is en niet weer in elkaar zakt is het klaar.
  4. Als de mugcake klaar is laat je het even een minuut of 5 afkoelen.
  5. Je kunt het uit de mok eten maar je kunt het ook omdraaien op een bordje en decoreren.
  6. Ik doe er een flinke lepel kokos yoghurt op en verse frambozen.

 

Neem nu lekker je mugcake en zoek een plekje in huis waar je rustig kunt genieten.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.