Over dit recept...
Hoe lekker is deze super makkelijke chocolade cake!
Dat moet je gewoon proeven. Zo luchtig en intens. En de chocolade crême...to die for!
En het fijne is dat je het beslag gewoon met de hand kunt kloppen. Een kind kan de was doen.
Je hebt voor deze cake de volgende ingrediënten nodig...
Ingrediënten
- 3 eieren
- 270 gram suiker
- 180 ml zonnebloemolie
- 90 gram cacao poeder
- 240 gram bloem
- 240 ml warme melk
- Een mespunt zout
- 1 zakje bakpoeder
Voor de chocolade crême
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 45 gram cacao poeder
- 120 ml melk
- 20 gram boter
- Choco Chucks of hagelslag
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- In een grote kom meng je de eieren, de suiker, de olie, de cacao, en het zout. Klop dit met een garde.
- Voeg dan de warme melk toen en klop voorzichtig tot het volledig met het beslag gemengd is.
- Doe er in delen de bloem bij en klop steeds tussendoor.
- Als laatste voeg je het bakpoeder toe. Meng opnieuw grondig.
- Vet een rechthoekige bakvorm/ovenschaal van ongeveer 30 cm lang en 20cm breed.
- Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar.
- Tussentijds voeg je in een steelpannetje alle ingrediënten (behalve de choco chucks) voor de chocolade crême toe en breng op zacht vuur al roerend aan de kook.
- Wanneer er grote bubbels ontstaan zet je het vuur op z’n laagst en kook al roerend een minuut of 4 door tot de crême dikker wordt. Een beetje zoals yoghurt.
- Zet het vuur af en laat de crême even afkoelen.
- Als het goed is, is de cake nu klaar. Controleer met een prikker of de cake van binnen gaar is.
- Haal de cake uit de oven en snij deze vast voor in vierkantjes.
- Giet er dan de chocolade crême overheen en verspreid gelijkmatig over de oppervlakte van de cake.
- Maak het af door er choco Chucks of hagelslag overheen te strooien.
Laat de cake verder afkoelen.
Zet een lekker kopje thee en geniet van een smeuïg stuk chocolade cake.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties