Over dit recept...
Het is pompoen seizoen! Ik ben dol op pompoen. Vooral omdat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. Dat bewijst deze cake maar weer.
Een heerlijke smeuïge en kruidige cake met een frisse noot door de cream cheese on top! Doordat je de cake laag houdt en in vierkantjes snijdt ziet het eruit alsof je bij die ene geweldige banketbakker geweest bent. Hier kun je overal mee aankomen!
Zo maak je het...
Ingrediënten
- 300 gram flespompoen in blokjes gesneden
- 180 gram suiker
- 3 eieren
- 120 ml zonnebloemolie
- 60 ml water
- 50 gram geraspte kokos
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 1/2 theelepel kaneel
- 210 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
Voor de topping:
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 200 gram roomkaas
- 125 gram poedersuiker
- Pistachenootjes (ongezouten en gepeld)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- In een blender of keukenmachine blend je de pompoen, de suiker, de eieren, de olie, en het water. Meng dit tot een gladde vloeistof zonder stukjes.
- Giet het over in een grote kom en voeg nu handmatig de andere ingrediënten toe en meng met een garde. Voeg de bloem beetje bij beetje toe om klontering te voorkomen. Als laatste voeg je de bakpoeder toe.
- Bekleed een langwerpige ovenschaal (ongeveer 30x20cm) met een vel bakpapier. Spray het voor de zekerheid ook nog wat in met bakspray.
- Giet het beslag over in de ovenschaal en zet in de oven.
- Bak de cake in ongeveer 50 minuten af. Test altijd even met een prikker of de cake al gaar is.
- In de tussentijd maak je de topping en doe je de boter in een mengkom. Klop met de mixer op hoge snelheid los en glad.
- Voeg dan heel voorzichtig en beetje bij beetje de poedersuiker toe. Meng dit op lage snelheid, anders stuift de poedersuiker alle kanten op.
- Wanneer de poedersuiker en de boter gemengd zijn voeg je steeds een beetje van de roomkaas toe.
- Zet de mixer op het laatst nog even op een hoge stand en mix alles tot een egale crème. Zet apart in de koelkast.
- De cake is klaar. Laat de cake in de ovenschaal volledig afkoelen.
- Spreid er dan de cream cheese topping over met een spatel of groot mes. Je kunt het helemaal glad strijken of wat gegolfd laten.
- Zet de cake een uur in de koelkast.
- Neem een groot koksmes zonder kartels en hou deze onder heet water. Veeg het water af en snij de cake in vierkantjes. Hou het mes voor elke snede weer onder heet water zodat het mooi en scherp door de cake snijdt. Je krijgt zo een heel precieze snede.
- Kneus wat pistachenootjes en strooi de kruimels over de vierkantjes.
En de cake is klaar.
Leg de vierkantjes op een mooi bord of etagère en serveer.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties