Bananenmuffins met Noten en Rood Fruit

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 07:00

Over dit recept...

Soms heb ik zo'n lekkere trek...
Dan wil ik gewoon iets zoets bij de hand hebben waar ik direct in kan happen, en niet hoef te delen.
Deze smeuïge Bananenmuffins met Noten en Rood Fruit voldoen dan precies aan mijn 'cravings'. Het zoete van de banaan in combinatie met het zuurtje van het rood fruit is perfect.
Ik maak de muffins lekker groot, dus je hebt er aan 1 ook echt genoeg. Ook heerlijk als ontbijt. En je hoeft ze natuurlijk niet allemaal achter elkaar op te eten. Voor je eigen veiligheid kun je ze gewoon invriezen. Helemaal top dus!

En ze zijn zo gepiept...het recept vind je hieronder.

 

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 3 super rijpe (bruine) bananen
  • 80 ml plantaardige olie
  • 90 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 190 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 90 gram gehakte noten naar wens
  • Rood fruit jam (hoog fruit percentage en minimale suiker toevoeging) 


Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte .
  2. In een grote kom prak je de bananen helemaal fijn.
  3. Voeg hier de olie, de suiker, het ei, en de vanille extract aan toe en meng met een garde.
  4. Doe er dan de bloem, baking soda, kaneel, en het zout bij en klop tot een stevig beslag.
  5. Schep als laatste de gehakte noten er voorzichtig doorheen (hou een beetje apart om over de bovenkant te strooien) en het laat beslag een minuut of 10 rusten.
  6. In de tussentijd pak je er de muffin bakvorm bij en leg je de papieren baking cups er in.
  7. Schep alle cups tot 1/3 vol met het beslag, dan een theelepel van de jam, en dan weer een laag beslag. Ik vul de cups tot net iets over de helft.
  8. Strooi er dan wat van de achtergehouden gehakte noten overheen.
  9. Bak de muffins in ongeveer 30-35 minuten. Doe altijd de saté prikker test om te kijken of de muffins goed gaar zijn. Als de prikker droog terug komt is het zover.

 

Laat de muffins goed afkoelen en eet ze nog net een beetje lauw...zooooo lekker!

 

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.