Over dit recept...
Ken je dat, van die simpele recepten waar je een en al lof voor krijgt terwijl je weet dat het maken te makkelijk voor woorden is?
Deze Chocolate Dipped Strawberries zijn zo'n geval. Oh wat zien ze er mooi en fancy uit. En het enige dat je ervoor nodig hebt zijn chocolade, aardbeien, en een beetje geduld.
That's all. Laten we het dus niet ingewikkelder maken dan nodig. Maar dat ze heerlijk zijn staat als een aardbei boven water. En hoe cute zijn ze om cadeau te doen!
Zo maak je deze eye catchers!
Ingrediënten
- 300 gram grote aardbeien
- 150 gram witte chocolade
- 150 gram melkchocolade
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Een satéstokje
Bereidingswijze
- Was de aardbeien en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en dep ze daarna zachtjes droog.
- Leg ze een minuut of 15 in de vriezer. Daardoor stolt de chocolade tijdens het dippen sneller.
- Neem twee mokken en smelt beide chocolades apart van elkaar au bain marie, of in de magnetron.
- Zet vast een groot bord klaar met een vel bakpapier er op.
- Steek het satéstokje door de kroon van de aardbei naar binnen en zorg dat het stevig vast zit.
- Dip dan de aardbeien 1 voor 1 in de chocolade en laat even uitdruppelen. Leg ze dan op het bord met bakpapier. Duw ze voorzichtig van het stokje af.
- Zet de aardbeien na de dip ongeveer een uur weg in de koelkast zodat de chocolade goed kan stollen.
- Decoreer ze daarna met de overgebleven chocolade. Ik heb de chocolade in een zakje gedaan. Hier knip je een klein puntje van af. Nu kun je tekenen of lijntjes trekken.
- Maak het eventueel af met wat gemalen pistache nootjes of gevriesdroogde frambozen. Je kunt ze ook met suikerstrooisels versieren. Dat is helemaal aan jou.
- Zet ze dan weer een uur in de koeling.
- Serveer ze daarna direct zodat ze niet de kans krijgen om te smelten.
Super makkelijk toch?
Een kleine moeite voor een groots resultaat.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties