Over dit recept...
Sinds ik het zelf kan maken...
Vroeger bestelde ik Cheesy Garlic Bread altijd in restaurants als voorgerecht, en wauw wat vond ik het lekker!
Meestal zat ik al vol voor het hoofdgerecht kwam.
Tegenwoordig maak ik alles wat ik lekker vind gewoon zelf. en Guess what...homemade is 9 van de 10 keer ook best made.
Zo geldt ook absoluut voor dit Cheesy Garlic Bread recept. Eigenlijk te simpel voor woorden, maar een recept dat je wel gegarandeerd sprakeloos achterlaat.
Tip: Ideaal om je oude brood voor te gebruiken. Het liefst wel een platte broodsoort.
Let's go!
Dit heb je nog meer nodig...
Ingrediënten
- Een groot stuk (plat) brood
- 90 gram zachte boter
- 150 gram geraspte kaas (soort naar wens)
- Handjevol fijngesneden peterselie
- 2 teentjes geperste knoflook
- Een snuf zout
- Een snuf zwarte gemalen peper
- Een snuf chili vlokken (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand.
- Zet het brood voor je het belegt een minuut of 3 in de voorverwarmde oven zodat het vast een klein beetje crispy is.
- In een kom meng je de kaas met de boter, het zout, de knoflook en de kruiden, en de fijngesneden peterselie. Eventueel hou je wat peterselie achter ter decoratie later.
- Meng dit tot een samenhangende dikke pasta.
- Pak het brood erbij en verspreid het mengsel over de hele oppervlakte van het brood. Vooral bovenop want tijdens het smelten zal de kaas vanzelf naar de randen zakken.
- Bak het brood tot de kaas helemaal gesmolten is. Of zoals ik het lekker vind, tot het hier en daar wat kleurt en knapperig is.
- Haal het brood uit de oven en laat een minuut of 4 rusten zodat de kaas wat steviger wordt.
- Snijd het brood dan met een scherp mes in repen.
Serveer je heerlijke Cheesy Garlic Bread nu het nog lekker warm is.
Geniet ervan!
Reactie plaatsen
Reacties