Over dit recept...
Oh yes please!
Dat is precies wat ik denk als ik deze Gegrilde Tomaatjes met Burrata zie.
Weer zo'n match made in heaven. Het is bijna magie zoals tomaat, basilicum, en burrata samen smaken.
En zo geen werk om dit te maken. Ideaal als je nog een bakje kleine tomaatjes hebt liggen die net niet mooi genoeg meer zijn voor de salade.
Door de tomaatjes te grillen komt de zoete kant naar boven terwijl je toch het zuurtje behoud. Dat in combinatie met de romige burrata en het kruidige van de basilicum...yum!
Serveer er toast bij en geniet!
Zo makkelijk maak je dit stukje genot...
Ingrediënten
- 500 gram kleine tomaatjes
- 1 bolletje burrata
- 60 ml olijfolie
- 1 teentje geperste knoflook
- Een snufje zout
- Een snufje zwarte peper (gemalen)
- Verse basilicum
- Chili Flakes (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand.
- In een ovenvaste schaal of klein pannetje meng je de tomaatjes met de olijfolie, zout, en knoflook.
- Schep goed om en zet dan in de oven. Grill de tomaatjes tot ze licht gebarsten zijn en hier en daar donker kleuren.
- Haal de tomaatjes uit de over en maak een kleine holte in het midden.
- Scheur het bolletje burrata voorzichtig een beetje uit elkaar en leg in de holte tussen de tomaatjes.
- Druppel nog wat olijfolie over de burrata, en maal er wat zwarte peper overheen.
- Voeg wat takjes van de verse basilicum toe en decoreer eventueel nog met wat chili flakes.
Serveer het nog lekker warm en doe er wat toast bij om lekker mee te dippen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties