Over dit recept...
Do you like it spicy?
Tja, soms wel en soms niet.
Maar in het geval van dit heerlijke kaasbroodje heel graag!
Dit simpele broodje is zo gepiept en super lekker bij een warme kom soep.
Of gewoon als tussendoortje. Mag het van jou nog pittiger?
Voeg dan gewoon wat meer chili flakes toe. En heb je het liever wat minder, dan kun je het natuurlijk ook gewoon weglaten en heb je nog steeds een smeuïg kaasbroodje.
Wil je weten hoe je het maakt?
Dit zijn de ingrediënten...
Ingrediënten
Ingrediënten deeg, 6 broodjes:
- 250 gram bloem
- 11 gram verse gist
- 5 gram zout
- 3 gram suiker
- 10 ml olijfolie
- 5 gram knoflookpoeder
- 150 ml warm water
Ingrediënten topping:
- 3 eetlepels gesmolten boter
- 1 knoflook teentje geperst
- Een snufje zout
- Geraspte mozzarella (of jonge kaas)
- Chili flakes
- Peterselie fijngesneden
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom, maar zorg dat je het zout niet direct over de gist strooit. Dit deactiveert de werking.
- Met een keukenmachine en deeghaak kneed je alles tot een soepel en elastisch deeg. Dit doe je op medium snelheid en ongeveer 10 minuten lang. Met de hand kan natuurlijk ook, het duurt alleen iets langer.
- Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm het tot een bal. Vet een andere kom in met olijfolie en leg het deeg hierin. Dek af met plastic folie of plastic zak en zet weg op een warm plekje in huis.
- Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen tot het in omvang minimaal verdubbeld is.
- Wanneer het deeg klaar is neem je het uit de kom en verdeel je het in 6 balletjes.
- Pak er ook een grote bakplaat bij en bekleed deze met een vel bakpapier.
- Verwarm de oven vast voor op 220 graden onder warmte.
- Met de hand druk je de deegballetjes plat als kleine pannenkoekjes en leg ze met wat afstand van elkaar op de bakplaat.
- Meng de gesmolten boter met de knoflook en het zout en bestrijk het platgedrukte deeg ermee.
- Leg dan in het midden een goede hoeveelheid van de mozzarella. Bestrooi dit met wat chili flakes.
- Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de broodjes in ongeveer 25-30 minuten tot de kaas goed goudbruin en gesmolten is, en het deeg lekker dik.
- De Spicy Kaasbroodjes zijn klaar. Strooi er wat fijngesneden peterselie overheen.
Serveer met een kommetje van je lievelingssoep en...
Geniet ervan!