Over dit recept...
Gaat het echt om de dough?
Kort en krachtig....JAAAA!!!
Voor mij staat of valt een lekkere pizza absoluut met de kwaliteit van het deeg. Wat mij betreft is er geen eenduidige manier om het deeg te maken. Er zijn verschillende recepten voor. Wat ik zelf het lekkerste vind is een dikke en luchtige bodem die rijkelijk belegd is met in ieder geval een basissaus en lekker veel kaas.
Dit recept voor Barbecue Chicken Pizza is één van mijn favorieten. Met maar een paar ingrediënten maak jij nu ook gewoon thuis de allerlekkerste pizza.
Dus waar wacht je op?
Kijk snel wat je hiervoor nodig hebt...
Ingrediënten
Ingrediënten deeg:
- 500 gram bloem
- 21 gram verse gist
- 10 gram zout
- 5 gram suiker
- 20 ml olijfolie
- 5 gram knoflookpoeder
- 305 ml warm water
Ingrediënten topping:
- Barbecue saus
- 1 gekookte en gepluisde kipfilet
- 300 gram geraspte mozzarella
- Handvol maiskorrels
- Handvol rode ui in halve maantjes
- Optioneel: fijngesneden peterselie
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom, maar zorg dat je het zout niet direct over de gist strooit. Dit deactiveert de werking.
- Met een keukenmachine en deeghaak kneed je alles tot een soepel en elastisch deeg. Dit doe je op medium snelheid en ongeveer 10 minuten lang. Met de hand kan natuurlijk ook, het duurt alleen iets langer.
- Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm het tot een bal. Vet een andere kom in met olijfolie en leg het deeg hierin. Dek af met plastic folie of plastic zak en zet weg op een warm plekje in huis.
- Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen tot het in omvang minimaal verdubbeld is.
- Verwarm de oven vast voor op 220 graden onder warmte.
- Meng ook vast de gepluisde kip met 2 eetlepels barbecue saus en zet apart.
- Wanneer het deeg klaar is neem je het uit de kom en pak je er een bakplaat bij van ongeveer 40 x 20 cm. Bekleed deze met een vel bakpapier en met de hand druk je het deeg plat, zo groot als de bodem van de bakplaat of in elk geval in een vierkante of rechthoekige vorm. Laat de randjes wat dikker en opstaand.
- Verspreid de barbecue saus over de oppervlakte van het deeg maar laat de randjes vrij.
- Strooi er dan de helft van de mozzarella overheen.
- Hier overheen verspreid je de kip, en de gesneden ui.
- Verdeel dan ook de rest van de mozzarella over de pizza en laat hier en daar een maiskorrel vallen.
- Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pizza in ongeveer 25-30 minuten tot de kaas goed gesmolten is en het deeg lekker dik is.
- De pizza is klaar en gaar. Verspreid er eventueel wat fijngesneden peterselie overheen en smullen maar!
Geniet ervan!