Over dit recept...
Het gourmet seizoen is begonnen!
Lekker knus binnen aan de tafel om samen te genieten van lekker eten en elkaar. Maar als je net zo als ik toch stiekem blijft verlangen naar warme zonnestralen dan is dit recept een perfecte middenweg om van beide seizoenen te genieten.
Deze spiesjes met kip en gamba’s zijn al heerlijk op zich, maar om de hartige smaak van paprika te combineren met de tropische zoete smaak van gegrilde ananas is natuurlijk té gek. Makkelijk te maken en gegarandeerd een succes tijdens een gezellige gourmetavond.
Een spiesje is natuurlijk niets waard zonder een lekkere saus om in te dippen. Hiervoor trok ik zonder twijfel de Remia Burgersaus en Remia Knoflook Tafelsaus uit de kast. Zacht en toch fijn gekruid van smaak. Ideaal voor bij zowel zeevruchten als vlees.
Wil je weten wat er nog meer nodig is voor dit recept?
Lees dan snel verder…
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 300 gram gamba’s
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel vloeibare boter
- 2 eetlepels zoete chili saus
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 rode paprika
- 250 gram verse ananas
- Remia Burgersaus
- Remia Knoflook Tafelsaus
Verder nodig als je het op wilt dienen
- 2 kropjes Romaine sla
- Kleine houten spiesjes (of grote als je dat liever hebt)
- Handvol kleine tomaatjes
- Komkommer (hoeveelheid naar wens)
Bereidingswijze
- Maak een marinade van de olijfolie, azijn, boter, zoete chili saus, en de kruiden. Zet apart.
- Reinig de kipfilets zoals je dat zelf gewend bent en snijd ze in blokjes.
- Marineer de kipfilet met de helft van de marinade en bak het ter voorbereiding vast gaar, maar nog niet bruin. Ik bak de kip van tevoren omdat gamba’s sneller garen dan kip. Zo zijn ze samen op 1 spies tegelijk klaar tijdens het grillen op de gourmetplaat en hoef je je geen zorgen te maken over rauwe kip.
- Als de kip klaar is laat je het afkoelen en pak je er in de tussentijd de gamba’s bij. Marineer deze met de andere helft van de marinade en laat ongeveer 10 minuten trekken.
- Was de paprika en snijd in blokjes van vergelijkbare grootte als de kip. Snijd de ananas ook zo.
- Dan is het tijd om de spiesjes te maken. Rijg steeds om en om een gamba, blokje kip, paprika, en ananas aan de spies en leg ze op een schoon bord. Zet weg in de koelkast tot het moment van gebruik als je ze pas aan tafel wilt grillen.
- Wil je ze van te voren al grillen en mooi opdienen, dan kun je vanaf dit punt verder.
- Pak een mooie serveerschaal en leg er de blaadjes van de gewassen Romaine sla op. Snijd de komkommer in halve maantjes en leg ze op de blaadjes sla.
- Grill de spiesjes gaar en mooi goudbruin op de gourmetplaat en leg in elk slablad een spiesje.
- Zet tussen de slabladen 2 sauskommetjes en vul deze met de Remia Knoflook Tafelsaus en de Remia Burgersaus.
- Decoreer de schaal verder met de kleine tomaatjes en serveer.
Zoet, hartig, én knapperig. Allemaal in één.
Eet smakelijk!