Knoflook Naan

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 08:00

Over dit recept...

Als ik je vertel dat dit de lekkerste naan is die ik ooit geproefd heb, geloof je me dan?
Ik heb wel vaker naan gegeten waarvan ook hele lekkere, maar er gaat toch niets boven zelfgemaakt. Vooral deze variant met heeeeeel veel knoflook gaat er heerlijk in.

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan volgt hieronder het recept.
Je hebt er wel tijd en geduld voor nodig maar ik beloof je dat het alle moeite meer dan waard zal zijn.

 

Ingrediënten

  • 1 cup water
  • 6 tenen knoflook geperst
  • 1/3 cup griekse yoghurt
  • 2 theelepels droge gist (maatschep)
  • 465 gram bloem
  • ½ theelepel suiker (maatschep)
  • 1 theelepel zout (maatschep)
  • 1 theelepel bakpoeder (maatschep)
  • Boter
  • 2 extra tenen knoflook geperst

Bereiding

Ik heb om het deeg te kneden gebruik gemaakt van de keukenmachine met deeghaak.

  1. In de mengkom voeg je de bloem, het zout, en de bakpoeder toe. Meng dit en maak een putje in het midden.
  2. Voeg hierin de gist, de suiker, het water, de geperste knoflook en de yoghurt toe.
  3. Meng alles in ongeveer 8 minuten op lage stand tot een soepel deeg dat nog maar een klein beetje plakt.
  4. Neem het deeg uit de mengkom, kneed het nog eventjes met de hand en vorm een bol.
  5. Vet een grote kom in met een klein beetje olie en leg het deeg hierin.
  6. Zet het deeg ongeveer een uur apart in de warmste ruimte in huis. Het deeg verdubbelt in grootte.
  7. Wanneer het deeg gerezen is neem je het weer uit de kom en kneed je het weer licht met de hand.
  8. Rol het deeg in een lange staaf en verdeel het in ongeveer 10-12 gelijke delen.
  9. Maak van de stukjes een bolletje en rol het met een deegroller langwerpig uit. Zorg ervoor dat de randjes wat dikker blijven.
  10. Dek het deeg af en verwarm intussen een koekenpan of bakplaat op het fornuis.
  11. Meng een beetje boter met de extra knoflookteentjes en breng dit met een kwastje aan in de pan of over de bakplaat.
  12. Je kunt nu starten met het bakken van het deeg. Leg steeds 1 of een aantal uitgerolde delen in de pan en laat deze bakken tot de bovenzijde gaat bubbelen en er bruine stippen ontstaan op de gebakken zijde.
  13. Breng met een kwastje ook op de bovenzijde wat van de knoflookboter aan en draai de naans dan om zodat ook de andere kant kan bakken.
  14. Wanneer de naans mooi getippeld zijn leg je ze op elkaar apart in een grote schaal.

 

Laat ze een beetje afkoelen en tas toe!

Je kunt ze zo opeten of combineren met een heerlijke curry.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.