Over dit recept...
In het weekend pakken we altijd net wat meer uit en komen er de lekkerste snacks op tafel. Maar lekker en gezond kan natuurlijk prima samen. Deze komkommer hapjes met guacamole en gekruide garnalen zijn daar een goed voorbeeld van. Een combinatie van groen, knapperig en toch lekker pittig.
Het allermooiste is dat je dit echt heel snel op tafel tovert en ze zien er nog leuk uit ook.
Hoe je ze maakt?
Dit heb je er voor nodig….
Ingrediënten
- 1 hele komkommer
- 3 kleine avocado’s
- Sap van een halve citroen
- ½ theelepel komijnpoeder (maatlepel)
- 1/8 theelepel zout (maatlepel)
- Snufje cayennepeper
- 1/8 theelepel knoflookpoeder (maatlepel)
- Snufje paprikapoeder
- Grote wokgarnalen
- Scheutje olijfolie
- Optioneel peterselie of chili flakes als garnering
Bereiding
- Prak de inhoud van de avocado’s heel fijn met een vork of in een keukenmachine
- Doe er de citroensap bij en meng goed.
- Voeg alle kruiden toe en mix opnieuw. Zet de guacamole even apart.
- Kruid de garnalen met kruiden naar wens, of gebruik een snufje van dezelfde kruiden die je ook voor de guacamole hebt gebruikt.
- In een kleine koekenpan verwarm je een scheutje olijfolie. Bak de gekruide garnalen kort mee tot ze mooi roze zijn. Laat ze afkoelen.
- Was de komkommer en schil een aantal repen af, het is mooi als je wat streepjes schil overhoudt.
- Snij de komkommer in dikke plakken van ongeveer 3,5 cm hoog. Met een meloenboortje schep je er holtes in.
- Doe in elke holte een eetlepel guacamole en leg er een garnaal op.
- Zet de hapjes op een mooi bord en garneer met wat chili flakes of peterselie
En dat is het….tijd om lekker op te eten!
Reactie plaatsen
Reacties