Over dit recept...
Ben je ook toe aan een verantwoorde snack? Deze zoete aardappel koekjes zijn hét voorbeeld dat lekker en guiltfree snacken samen gaan.
Behalve zoete aardappels heb je maar een paar ingrediënten nodig. Ze zijn snel klaar en kun je er een hele hoop tegelijk maken.
Op naar het recept!
Ingrediënten
- 3 grote zoete aardappels
- 3 eieren
- 150 gram geraspte kaas
- 1 a 2 eetlepels bloem
- Knoflook
- 1/2 ui gesnipperd
- Peterselie
- Zout
- Zwarte peper
- Zonnebloemolie
Bereiding
- Schil de zoete aardappels en rasp ze grof met de hand, of in een keukenmachine.
- Snipper de ui en snij de peterselie fijn.
- In een grote kom meng je de zoete aardappel rasp met de ui, de peterselie, en alle andere ingrediënten behalve de olijfolie.
- Meng alles goed.
- In een koekenpan verwarm je een flinke scheut olijfolie.
- Wanneer de olie heet genoeg is doe je steeds een grote lepel van het beslag in de pan. Zorg dat er tussen de hoopjes voldoen afstand is.
- Wanneer het ei in het beslag bovenop gestold is draai je de koekjes om zodat de andere kant ook mooi bruin bakt.
- Herhaal dit tot het beslag op is.
- Leg de koekjes wanneer ze klaar zijn op een bord met keukenpapier zodat de overtollige olie opgenomen wordt.
- Laat de koekjes een beetje afkoelen en serveer bijvoorbeeld met een frisse yoghurtdip of salade.
Heerlijk als lunch of geeoon als tussendoortje.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties