Rijst Kroketjes met Tonijn

Gepubliceerd op 3 juni 2022 om 06:00

Over dit recept...

Rijst Kroketjes...oftewel Bolinhos de arroz in het Portugees.

Hoe lekker is deze homemade snack! En geloof je me als ik zeg dat deze van left overs gemaakt worden? Deze kroketjes worden vaak gemaakt om dat kleine beetje rijst wat over is op te maken. Soms is het net niet meer voldoende voor een volgende maaltijd, maar wel perfect om op deze manier te gebruiken.
Ook dit stukje omdenken heb ik van mijn mams geleerd, zij toverde op deze manier altijd de lekkerste hapjes tevoorschijn. Want weggooien is tenslotte zonde.

In dit recept heb ik ook nog wat overgebleven tonijn gebruikt. Combineer dit met de andere ingrediënten en smullen maar.

Krijg jij hier ook zo’n trek van?
 

Ingrediënten

  • 190 gram gekookte rijst

  • 1 ei
  • 1 tonijn steak (al bereid), of 1 blikje tonijn
  • 1 eetlepel broodkruim
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels fijngesneden lente ui
  • Een snufje zout
  • Een snufje knoflookpoeder
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Een schuimspaan

 

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en meng. De textuur hoeft niet helemaal fijn te zijn. Een klein beetje grof mag.

  2. Draai dan balletjes en leg ze op een bord met keukenpapier.
  3. Intussen vul je een kleine, maar diepe pan met de zonnebloemolie en verhit dit tot het kookpunt.
  4. Bak de kroketjes per 4 stuks (maximaal) anders kan de olie teveel afkoelen. Bak ze mooi goudbruin en schep ze met een schuimspaan over op een ander bord ook weer met keukenpapier om uit te lekken.
  5. Serveer ze dan met een dipsaus naar wens. Ik lust ze graag met mayonaise of knoflooksaus. Decoreer eventueel met wat citroenschijfjes en voilà...

 

Tijd om lekker te smullen.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.