Over dit recept...
Is er ooit zoiets als genoeg knoflook?
Nou, niet bij ons thuis.
Bijna overal gaat knoflook doorheen. Want knoflook is magie. Het zorgt ervoor dat alles nog lekkerder smaakt. Dus je begrijpt, hier gaan er flink wat teentjes doorheen.
Neem bijvoorbeeld de combinatie knoflook en brood. En stel je eens voor hoe lekker je keuken ruikt wanneer je deze Garlic Bread Rolls bakt. Om nog maar niets te zeggen over het korte maar krachtige bestaan van de broodjes als ze eenmaal klaar zijn.
Kortom, genoeg redenen om ze ook eens te maken.
Moeilijk? Zeker niet...maar je hebt wel een kleine dosis geduld nodig.
Dit zijn de ingrediënten...
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 15 gram suiker
- 15 gram Griekse yoghurt
- 8 gram droge gist
- 8 gram zout
- 200 ml warme melk
- 1 ei
Voor de vulling:
- 3 eetlepels gesmolten boter
- 2 teentjes geperste knoflook
- Een eetlepel gesnipperde peterselie
- Een snufje zout
- 1 geklutst ei om de rolls mee te bestrijken
Bereidingswijze
- In een keukenmachine meng je alle ingrediënten voor het brooddeeg. Zorg ervoor dat de gist en het zout niet direct tegen elkaar aan komen (zout deactiveert gist).
- Kneed het deeg in ongeveer 15 minuten tot een geheel. Het deeg zal een klein beetje plakkerig zijn maar wel heel flexibel.
- Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin. Dek af met plasticfolie en laat het op een warme plek in huis 1 uur rijzen.
- Wanneer het deeg gerezen is neem je het uit de kom en kneed je de lucht eruit.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekig vlak. Het deeg mag ongeveer een halve cm dik zijn.
- Meng de gesmolten boter met de geperste knoflook en de gesnipperde peterselie. Voeg een snufje zout toe voor de smaak.
- Bestrijk het deeg met het boter en knoflook mengsel en laat het ongeveer een minuut of 2 liggen tot de boter gestold is. Dat rolt wat makkelijker. Zorg dat je nog wat overhoudt om de broodjes straks mee te bestrijken als ze klaar zijn.
- Bekleed in de tussentijd een grote ovenschaal met bakpapier.
- Met een pizzaroller snijd je stroken van het deeg. Zo krijg je de mooiste rolletjes. Rol de strook op en leg de rolletjes met wat ruimte tussen elkaar in de ovenschaal. Zo hebben ze nog wat plek om te rijzen.
- Dek de ovenschaal af met een theedoek en laat de bolletjes nog eens 30 minuten rijzen.
- Verwarm nu ook de oven vast voor op 180 graden onder warmte.
- Wanneer de tweede rijs klaar is bestrijk je de bolletjes met het losgeklopte ei. Hier gaan ze mooi van glimmen.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de broodjes af in ongeveer 25-30 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.
- Om het af te maken bestrijk je de rolls met het overgebleven boter en knoflook mengsel.
Laat ze vervolgens een beetje afkoelen en....
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties