Over dit recept...
Hoe je het zomergevoel nog even vast kunt houden?
Met deze Sweet Chili Salmon Taco's kom je een heel eind.
Wat het buiten ook voor weer is, je waant jezelf weer direct in zomerse sferen. Ideaal als je net als ik nog niet toe bent aan de donkere koude dagen.
Deze taco's hebben een basis van homemade flatbread, gevuld met licht pittige zalm, en afgemaakt met zoete gegrilde nectarines. Wat wil je nog meer?
En je hebt ze ook nog eens zo op tafel. Dat willen we natuurlijk allemaal.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
- 500 gram zalmfilet
- Een scheutje olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1,5 theelepel zout
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 3 eetlepels sweet chilisauce
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Een snufje cayennepeper
- Een snufje gemberpoeder
- 2 nectarines in partjes
- 8-10 kleine flatbreads
- Gemengde sla
Voor zoetzure salsa:
- 1 snoepkomkommer
- 6 cherrytomaatjes
- 1 snoeppaprika
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- Sap van een 1/2 limoen
- 1 theelepel honing
- Een snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand.
- Snijd de zalmfilets in reepjes en marineer met alle bijhorende ingrediënten. Bewaar de nectarines voor later.
- Bak de zalm dan mooi goudbruin in ongeveer 30-35 minuten. Schep af en toe om.
- In de tussentijd maak je de zoetzure salsa. Snijd alle groenten in kleine blokjes en meng met de peterselie, limoensap, honing, en het snufje zout.
- Schep goed om en zet dan even weg in de koelkast.
- Vet een grillpan in met een beetje boter en snijd de nectarines in partjes. Wanneer de grillpan heet genoeg is bak je de nectarine partjes aan beide kanten tot je grillstrepen ziet. Probeer ze niet teveel te bewegen.
- Wanneer de zalm klaar is leg je de flatbreads klaar.
- Vul ze met een handjevol sla, 2 eetlepels zalm, hier bovenop de zoetzure salsa en de nectarine partjes.
Serveer de taco's direct en druppel er eventueel nog wat mayo yoghurt saus overheen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties