Over dit recept...
De tijd van ovenschotels is aangebroken. Romig, hartig, en vooral vol comfort.
Deze Romige Gnocchi met kip en bacon heeft het allemaal.
Hier blijf je werkelijk van eten.
En het is ook nog eens zo klaar. Ideaal voor doordeweeks dus.
Maak een flinke schotel vol en geniet er zelfs nog een tweede keer van.
En had ik al gezegd dat er een flinke laag gesmolten kaas overheen ligt?
Precies, een must make dus!
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
- 2 pakken gnocchi
- 2 kipfilets in hele kleine blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 geperste teentjes knoflook
- Een snufje cayennepeper
- 80 gram fijngesneden kalkoenbacon
- 120 ml kippenbouillon (gekookt water + 1/2 bouillonblokje)
- 240 ml kookroom
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 70 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 150 gram geraspte mozzarella
Bereidingswijze
-
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid met de olijfolie, azijn, zout, paprikapoeders, knoflook, en cayennepeper. Zet even apart.
- Verwarm de oven ondertussen vast voor op 180 graden grill stand.
- Snijd de kalkoenbacon fijn en bak in een eetlepel olijfolie knapperig. Schep dan over naar een schaaltje en bewaar voor later.
- In het kookvocht van de bacon bak je nu ook de kip gaar en lichtbruin.
- Voeg dan de kippenbouillon, de kookroom, de Italiaanse kruiden, de gnocchi, en de bacon bij de kip. Meng goed en breng op zacht vuur afgedekt aan de kook. Laat ongeveer 4 minuten pruttelen.
- Voeg dan de geraspte Parmezaanse kaas toe en schep goed om tot het helemaal opgenomen is.
- Doe alles dan in een ovenschaal en verspreid er de geraspte mozzarella overheen.
- Zet in de oven en grill tot de kaas gesmolten en mooi goudbruin is.
- Haal dan uit de oven en laat een minuut of 10 rusten terwijl je de tafel dekt.
Serveer eventueel met een frisse salade.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties