Over dit recept...
Nog een geheim van een scheutje azijn…
Wat was deze kip heerlijk! Zo mals, en smakelijk gekruid. Het smaakcontrast is wat deze ‘Kip in honing-mosterdsaus’ zo geslaagd maakt. Een beetje pit, een zuurtje en toch een klein beetje zoet. Ik serveerde het met een ouderwets luchtige en romige aardappelpuree.
Een van de geheimen voor dit recept is een scheutje azijn. De Appelazijn van Tromp & Rueb is een echte smaakmaker. Wist je dat je door deze toevoeging minder zout nodig hebt én dat azijn naast een smaakmaker ook een reinigende functie heeft op bijvoorbeeld kip!?
Ik reinig de kip door eerst alle minder mooie stukjes en vetrandjes weg te snijden. Daarna leg ik de kip apart in een schaal en voeg er een scheut azijn aan toe. Masseer dit goed in en laat de kip 30 minuten in de azijn rusten.
Binnen het assortiment van Tromp & Rueb heb je een fijne keuze aan azijnsoorten. De Appelazijn van Tromp & Rueb is zachter van smaak door de keuze van selectie appels voor de appelcider als basis van de appelazijn.
Wil je ook genieten van dit makkelijke en heerlijke recept?
Op naar de ingrediënten…
Ingrediënten
Voor de kip en marinade:
- 500 gram kipfilet (ongeveer 4 stuks)
- Een halve theelepel zout, of naar wens
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 theelepels gerookte paprikapoeder
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels Appelazijn van Tromp & Rueb
- 1 eetlepel vloeibare boter
Voor de honing-mosterdsaus:
- 1 fijngesnipperde witte ui
- 2 eetlepels Franse mosterd
- 1 eetlepel grove mosterd met zaadjes
- 1 eetlepel kwaliteit honing
- 300 ml kookroom
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- Een snufje chili flakes
Bereidingswijze
-
Reinig de kip met azijn zoals eerder uitgelegd en marineer de kip met alle bijhorende ingrediënten. Laat de kip weer ongeveer 30 minuten rusten.
-
Verwarm dan een braadpan en voeg de kip met marinade toe. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en neem ze weer uit de pan. Leg ze even apart op een bord.
-
In dezelfde pan voeg je de fijngesnipperde ui en de knoflook toe. Bak deze al roerend tot de ui glazig ziet.
-
Schenk er dan de kookroom bij en doe er ook de Franse mosterd, grove mosterd, en honing bij.
-
Laat de saus op zacht vuur ongeveer 5 minuten pruttelen en roer af en toe.
-
Leg er dan de kipfilets in en dek de pan af. Laat nog eens een minuut of 10 stoven.
-
Wanneer de tijd voorbij is proef je de saus en stel je smaak eventueel wat bij als dit nodig is.
-
Strooi er dan de fijngesneden peterselie en wat chili flakes bij en serveer!
Ik serveerde de kip met een heerlijk romige aardappelpuree en gegrilde asperges.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties