Hemelse Aardappelpuree

Gepubliceerd op 27 oktober 2021 om 07:00

Over dit recept...

Wat dit is?

Oh gewoon de allerlekkerste aardappelpuree ooit!
Dat durf ik zeker te beweren. Naar het recept van mijn lieve mams die vele harten en buikjes veroverd heeft met haar versie. 

Hoe bijzonder dat ik ook dit recept met jullie kan delen. Deze aardappelpuree in het kort?
Romig, luchtig als een wolkje, zo lekker dat je er behalve een lepel niets anders bij wilt hebben, en je eigenlijk gewoon bij naam roept.

En niets geen pakjes, zakjes en andere onnodige toevoegingen. Gewoon ouderwets gekookte kruimige aardappelen, en handmatig gepureerd. En om het helemaal af te maken...een snufje nootmuskaat.

Heb je al trek?

Hieronder volgt het magische recept...

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 kilo gekookte kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel boter
  • 200 ml warme melk (ongeveer)
  • 2 eigelen
  • Zout naar wens
  • Snufje gemalen nootmuskaat


Daarnaast:

  • Passeerzeef (handmatige molen)
  • Grote pan
  • Grote sterke pollepel

 

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan water op het vuur en voeg er een theelepel grof zeezout aan toe.
  2. Schil en was de aardappelen terwijl het water aan de kook raakt.
  3. Voeg de aardappelen aan het kokende water toe en kook ze goed gaar.
  4. Giet het water af en boven dezelfde pan maal je de hete aardappels met een passeerzeef. Het is belangrijk dat je dit direct met de hete aardappels doet. Als je de aardappels eerst af laat koelen wordt het een plakkerige massa.
  5. Wanneer je alle aardappels gemalen hebt voeg je er de boter en de warme melk aan toe. Is het nog niet romig genoeg, voeg dan wat meer warme melk toe.
  6. Klop dan stevig met een grote pollepel. Door dit met kracht te doen sla je er luchtigheid in.
  7. Voeg er dan de twee eigelen bij en klop opnieuw.
  8. Zet de pan met de puree opnieuw op een zacht vuurtje en blijf kloppen.
  9. Doe er wat zout naar wens bij en als laatste het snufje gemalen nootmuskaat.
  10. Meng dit goed en serveer direct.


Serveertip: ik maakte er de Romige Kip Champignon Schotel bij.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.