Snelle Pastasaus

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 om 07:00

Over dit recept...

Haasten haasten, en nog eens haasten...

Zo ziet een doordeweekse dag van elk gemiddelde huishouden er ongeveer uit.
Ook bij ons dus. Maar als er iets is waar ik niet graag op inlever dan is dat wel de kwaliteit van het avondeten. Ook op dit soort momenten zet ik graag iets op tafel dat zo gezond mogelijk is.

Pasta is altijd een goede optie als je weinig tijd hebt, maar bij pasta hoort natuurlijk ook een lekkere saus.
Daarom het recept van deze snelle pastasaus voor jullie. Lekker, romig, en toch met veel groenten.

Aan de slag!

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen

  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 4 rijpe tomaten in blokjes gesneden
  • 300 gram mager rundergehakt
  • Scheutje olijfolie
  • 250 gram champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,5 theelepel zout
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel ketchup
  • 700 ml gekookt water
  • Optie: Geraspte mozzarella
  • Optie: fijngesneden peterselie


Bereidingswijze

  1. Was en snij alle groenten.
  2. In een hapjespan verwarm je een scheutje olijfolie.
  3. Voeg hier de gesneden tomaat, gesnipperde ui, de gesneden knoflook, en de laurierblaadjes aan toe en bak ongeveer een minuut.
  4. Voeg dan het gehakt, zout, cayennepeper en 1 eetlepel ketchup toe. Bak het gehakt gaar en een beetje bruin.
  5. Doe er dan de gezeefde tomaten, de champignons, en het gekookte water bij en laat op zacht vuur met deksel op de pan ongeveer 15 minuten pruttelen.
  6. Kook in de tussentijd je pasta naar keuze. Ik heb volkoren penne gebruikt.
  7. De saus is bijna klaar. Haal de deksel weer van de pan en voeg de basilicum toe. Roer dit door de saus en proef dan of de smaak van de pastasaus naar wens is. Stel eventueel wat bij.
  8. Giet je pasta af en roer het door de pastasaus.
  9. In principe is het zo klaar, maar als je er nog iets extra's aan toe wil voegen doe je er natuurlijk wat geraspte kaas bij en maak je het af met een beetje fijngesneden peterselie.

 

En klaar. In 30 minuten een makkelijke en toch gezonde maaltijd op tafel.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.