Over dit recept...
Met nog maar een paar dagen te gaan voor Kerst kijken we uit naar gezelligheid, samen zijn, en natuurlijk lekker eten.
Ben je nog op zoek naar een makkelijk maar heerlijk recept?
Dan kan ik je absoluut deze gegrilde malse Kalfshaas met een kruidige chimichurri en zoete granaatappelpitjes aanbevelen. En nog fijner is het dat je dit binnen een half uur klaar hebt. Ideaal dus!
Ook dit recept mocht ik weer maken in samenwerking met Peter’s Farm ®. Hier wordt op verantwoorde wijze premium kalfsvlees geproduceerd waarvan je de herkomst kunt traceren. Ben je benieuwd naar meer?
Bezoek dan de website.
Ingrediënten
Ingrediënten gegrilde kalfshaas
- 700 gram kalfshaas
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 4 teentjes geperste knoflook
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepel vloeibare boter
Ingrediënten voor de chimichurri en decoratie
- 40 gram platte peterselie
- 1 kleine rode snoeppaprika
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- Een snufje zout
- Een snufje gemalen zwarte peper
- 160 ml olijfolie (ongeveer)
- ½ theelepel chili flakes
- 2 handjes vol granaatappelpitjes
- Rucola sla melange
Bereidingswijze
-
Kruid de kalfshaas met alle ingrediënten (behalve de boter) en masseer de kruiden goed in het vlees.
-
In een grillpan verhit je de vloeibare boter, en leg er voorzichtig de kalfshaas in. Laat de kalfshaas een minuut of 3 stil liggen en draai het dan om. Bak ook deze kant ongeveer 3 minuten. Door het vlees niet te bewegen krijg je mooie grill strepen.
-
De kalfshaas is dan medium gebakken, maar ben je meer van doorbakken vlees kun je het nog 2 minuten langer bakken.
-
Wanneer de kalfshaas mooi bruin gebakken is leg je het in een diep bord en dek je het af met aluminiumfolie. Zo kan het vlees nog even rusten en is het straks nog malser.
-
In de tussentijd pak je er een keukenmachine bij en maal je de peterselie, de sjalot, de knoflookteen, de azijn, het zout, de peper, en de paprika maar laat het toch nog wat grof. Er mogen best stukjes te zien zijn.
-
Schep alles over naar een kommetje en voeg dan ook de olijfolie en de chili flakes toe en meng.
-
Op een groot bord leg je een krans van de rucola sla melange.
Snijd de kalfshaas in dunne schuine plakjes en leg deze verspreid over de sla krans.
-
Maak dan ook een kransje van de chimichurri, over de kalfshaas heen maar niet helemaal dekkend.
-
Als laatste strooi je er de granaatappelpitjes overheen, zet je de overgebleven chimichurri in een bakje in het midden van de krans en klaar!
Serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties